TYT matematik temeli nasıl atılır?

kuvalder

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, matematikle aram hiç olmadı ve hiçbir zaman yapamadım ama şu an 9. sınıfım ve bunu düzeltmem gerektiğini anladım ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. Öncelikle size ben ve matematik arasındaki hikayeyi kısaca anlatayım.4. sınıfın son dönemlerinde COVID başladı, canlı derslere başladık ama ben canlı derslerden hiçbir şey anlamadım.5. sınıfıda canlı derslerle geçirdim ve yine hiçbir şey anlamadım, o zamandan beridir matematikle aram yok. Sınavları da sallayarak geçiyordum, taki 8. sınıfta sınavlar classic olana kadar. Ve matematik sınavından sıfır aldım ama yine de geçtim. Şu an 9. sınıftayım ve bunu düzeltmem gerektiğini düşünüyorum, sizce nereden başlamalıyım?

Fazla acele etme daha çok zamanın var sadece okuldan geldikten sonra o gün işlediğin konuları tekrar et zaten ortaokul matematiğinin üstüne koyuyorsun lisenin ilk 2 yılında. Ama bu tekrar konusunda kendini çok zorlaman lazım eve gelip yatarsan başaramazsın. 10. sınıfın başlarında geometriye kendi başına çıtırından başla konuları önden bitirip okulda tekrar edersen çok daha iyi kapıyorsun. Bu şekilde istersen soru bankası da çözebilirsin ama bence bakanlığın verdiği kitapla bile ilerletirsin. 10. sınıfın sonunda son 2 yılda işlediğin konuları tekrar edebilirsin zaten maximum 1 ay sürer bu süreç. Daha sonra 2 senede YKS'ye güzel bir temelle girmiş olursun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı