TYT matematikte 13-15 bandında net nasıl yapılır?

RepePepe

Decapat
Matematik için ne yapmamı önerirsiniz? Yani çok fazla net ihtiyacım yok bana yeterli olan net 13-15.

Mantık ve kümeler gibi basit konulara çalışın. Temel kavramlardan 3-5 soru gelir, onları da yeni nesil sorularla harmanlarlar. Buradan 7-9 net çıkarabilirsiniz. Üstüne bölme-bölünebilme, üslü-köklü sayılar da baksanız istediğiniz banttaki nete ulaşırsınız.

Geo bana basit geldi sizce geo çalışmam yeterli olabilir mi?

Matematik için ne yapmamı önerirsiniz? Yani çok fazla net ihtiyacım yok bana yeterli olan net 13-15.
İlk 12 konuya hakim olmak gerekir. Matematik kız gibidir, bazen uğraşsanız da yapamazsınız. O zaman da çok daha fazla uğraşmanız gerekir.

Geometri yüzünüzü güldürmez hocam illa geometriden net kapayım diyorsanız çokgenler, ücgende açılar bakabilirsiniz. Mantık, kümeler, rasyonel sayılar, yaş problemleri, ististatik, temel kavramlar, yüzde problemleri bunlar basit çıkıyor her sene bu konuları çalıştıktan sonra alan yayınlarından çıkmışları çözünce görürsünüz diye düşünüyorum.

Bu konu dağılımı biliyorum da işte onları çözmek için temel 12 konu şart mı diye merak ettim.

Bu konu dağılımı biliyorum da işte onları çözmek için temel 12 konu şart mı diye merak ettim.

Temel kavramlarda bazen kök, üslü ifadeler karışabiliyor, diğer yazdıklarımdada illaki karşına çıkar ama öyle üst düzey bir bilgi istemiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…