TYT Matematikte çalışma stili doğru mu?

zowrie

Centipat
Daha fazla  
2026 YKS'de sadece TYT üzerine sınava gireceğim ve hedeflediğim net aralığı 75-85 arası, Matematik dersinden başlamaya karar kıldım ve ilk 12 konudan giriş yapmak istiyorum. Önümdeki süreç epey uzun olduğu için (310 gün) sindire sindire ilerlemek istiyorum. Yani çalışma düşüncem şu şekilde, her gün sabah uyanınca ilk 20 paragraf ardından ise ilk 12 konunun 1.konusu Temel Kavramlar, bu konuyu 1 gün boyunca araştırıp öğrenip hocalardan soru çözüm videoları izleyerek ilerlemek ertesi günde bu konu hakkında full soru çözümü yapmak şeklinde. 3 konu bitirip deneme çözmeyi düşünüyorum. 6 gün aralıklarla yani, şu anda da ortalama netlerim Türkçe'den 21.5, matematikten 5, sosyalden ise 7.5 net civarları fende ise sıfırım hiçbir bilgim yok.(çözdüğüm denemenin sonuçları) ilk bu şekilde matematiği bitirip ardından problemlere geçip en azından matematik netimi 25-30'lara getirmek istiyorum. Düşündüğüm yol mantıklı mı? Ekleme çıkarma yapmalı mıyım? Ders çalışmak için epey boş vaktim olduğundan dolayı sindire sindire gitmek istiyorum. Yanlış çıkarmak istemiyorum sizlerce ilerleyeceğim yol doğru mudur yanlış mıdır?

Not: AYT düşünmüyorum.

Sana tavsiyem Fen ve Türkçe’yi ihmal etme.

Eğer Ayt dusunmuyorsan mantikli biraz. Bence bugunden problemlere de basla. Geometriye bakmamazlik etme sakın.Problemlerde ne seviyedesin?
Fen konusunda aralik veya kasim sonu baslarsan hepsini yetistirirsin diye dusunuyorum.

Eğer Ayt dusunmuyorsan mantikli biraz. Bence bugunden problemlere de basla. Geometriye bakmamazlik etme sakın.Problemlerde ne seviyedesin?
Fen konusunda aralik veya kasim sonu baslarsan hepsini yetistirirsin diye dusunuyorum.
İlk 12 konuya hakim olmadığım için problemler 0 denecek kadar yani matematikte 0-10 net aralığındayım şuan

İlk 12 konuya hakim olmadığım için problemler 0 denecek kadar yani matematikte 0-10 net aralığındayım şuan
Dostum o zaman bir an önce ilk 12 konunu bitir. Temel kavramları yani. Sonra geç kalmadan problemlere baslaman lazim cünkü o temel kavramlardaki gibi konuyu öğreneyim cözeyim tarzinda değil problemler.Ne kadar fazla soru görürsen o kadar iyi olur senin açından.Temel kavramlar bittikten sonra tavsiyem geometri ile birlikte problemleri sinav gününe kadar götürmen birakmaman bu ikisi özellikle devamlilik isteyen alanlar.Atıyorum temel kavramlar bittikten sonra 3 güne bir testini cozersin konulari unutmazsin diğer yandan paragraftir geometridir problemlerdir bunlari süreklilik halinda yapman olur.Fen tarafinda aklina takilan bir sey olursa sorabilirsin.

Problemler konusunda sonuna kadar haklısın rutine oturtmak lazım, envai çeşit soru türlerini görmek lazım ki hata şansı aza insin ve süre kazanayım, geometriyle problemleri paralel götürmeyi düşünüyorum ve ek olarakda fen hakkında hiçbir bilgim olmadığı için nerden başlamalıyım ipin ucunu nerden tutmalıyım nası gitmeliyim bunu da açıklarsan çok mutlu olurum teşekkür ederim şimdiden.

Fen için bence üçünü paralel götürmelisin. Birini bitirip diğerini kenara koyunca unutuluyor. Kendine program yap. Mesela örnek veriyorum ilk iki hafta biyolojiden canlılar dünyası kimyadan simya fizikten fizik bilimine girişi bitir. Sonra yine paralel sekilde programina bu sekilde devam et. Ama en onemlisi her ders için 2'şer üniteye bir geri dön ve tekrar yapip testlerini cöz. Sakın ben bu konuyu hallettim bakmama gerek yok deme en buyuk hatani yaparsin. Cunku TYT fen sayisaldan sizaye sözele cok daha yakin unutursun tekrarlarini yapmazsan.
Ha dersen ki ben ders ders bitireceğim onu da şu şekilde ilerle. Mesela ilk basta fiziği bitirmek istedin. Bitirdin. Kimyaya geçtin. Kimyani calisirken fizik tekrarlarina ve soru cozumlerine devam et. Kimyadan biyolojiye gecince fizik+kimya ayni sekilde. Ucu de bitince fizik kimya biyolokiyi ayni sekilde sinav gunune kadar devam et. Unutma TYT dedigimiz şey süreklilikten ibaret. Calistim bitirdim oldu moduna sakın girme. Boşu boşuna emeklerini heba etme.

Anladım, fikirlerin için teşekkür ederim, iyi akşamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…