TYT matematikte nasıl ilerlenmeli?

eloinf

Hectopat
Selamlar. 12. sınıfa geçeceğim ve hedefim tıp. TYT matematikte şu an 14-17 aralığında takılıyorum. Netlerin 5-6 tanesi çok temel olan sorulardan geliyor, geri kalan ise üslü, köklü, tek çift bölme bölünebilme vs. aşağı yukarı her deneme aynı neti yapıyorum. Çarpanlara ayırma, problemler, fonksiyon, polinom gibi önemli konularda eksiğim var. Aynı şekilde bu konuların ileri kısmı olan denklemler, parabol gibi 11. sınıf konularında da ciddi eksiğim var. Sorunum şu, şu an açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum asıl yardım istediğim konu bu, video mu izlemem lazım, soru mu çözmem lazım, ikisini de mi yapmam lazım bilmiyorum ve vakit kaybediyorum, okul açılınca her şey üst üste binecek ve sıkıntı yaşayacağımı tahmin ediyorum.

Video izlemek istemiyorum çünkü dediğim gibi 30 günde TYT'deki bu konuları ve 11. sınıf matematikte belirttiğim konuları halletmem lazım, 30 gün bunun için kısa bir süre. Video izlemezsem de konular eksik kalacakmış ve AYT matematiğin temeli olan bu konular oturmayacakmış gibi geliyor. Sanki 12 değil de 11'e geçmiş gibi hissediyorum, keşke 11. sınıfı boş geçirmeseydim. Bu arada toplam TYT netim 70-75 arası, kimi şu an için normal kimi ise çok kötü diyor. 10 gün önce çalışmaya başladım ve körlemesine daldığım için pişmanım, bu 10 günde bile güzel bir temel oturtabilirdim.

Son düzenleme:
Aynı yaştayız hatta rakip sayılırız Ben şahsen önce kalınca bir soru bankası bitirip konuları hallettim. Zaten o biten soru bankasından sonra konuları halletmiş olduğun için oturup da test test ilerlemenin bir manası kalmıyor. O aşamada full branş denemesi abanıp 40a kadar yürürsün

İTÜ'de okuyan ve aynı dönemlerden geçmiş bir dostun olarak, hedefin derece yapmaksa tyt matematiği kesin bir şekilde oturtman çok önemli. Net takılmaları dönem başı ve ortasında illaki olacaktır ama bahsettiğin çarpanlara ayırma - köklü sayılar gibi konular (buna temel fonksiyon ve faktöriyel de eklenebilir) bunları iyi oturtmak çok önemli. Sana kesin şöyle böyle çalış demeyeceğim çünkü herkesin çalışma usulü farklıdır ama tyt matematikte özellikle de bahsi geçen üniteleri tam manasıyla oturtman şart.

Konu çalışmasını nasıl yaparsın sana kalmış dediğim gibi ama konu çalışman ve hemen arkasından soru çözümüyle oturtman şu anlık ilk hedefin olmalı tyt matematik için. Eğer şimdiden aceleyle konu çalışımını eksik tutarsan dönem ortası afallarsın ve daha da paniklersin.

Kolay gelsin kral, soru çözmeye bir an önce geçmek istiyorum ama eksiğim olan konular var, sanırım video izleyerek halledeceğim yoksa hiçbir şey yapamadan zaman geçiyor.

Teşekkür ederim, o zaman vakit kaybı diye düşünmeden o konuları oturtmam lazım, önce çarpanlara ayırma gibi daha temel olan konularda biraz daha iyileşip sonra fonksiyona geçeceğim, 10. sınıf fonksiyonu hallettikten 11. sınıfa da zıplamama yardımcı olur diye düşünüyorum. Teşekkür ederim hocam kolay gelsin.

Onlar önemli konular zaten, yapabildiklerin önemli ondan sonrası sadece konu işi emin ol. Sen adım adım kamp takip et, eğer takip etmiyorsan baştan başla herhangi bir kampa. Eyüp B tavsiyemdir, kampta ilerledikçe ve kolay-orta bir kaynaktan soru çözdükçe devamı geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…