TYT matematikte sadece problemlere çalışmak 10 net getirir mi?

cowgirl

Hectopat
TYT matematikte 10-15net yapmaya ihtiyacım var. Temel işlemler ve temel kavramlara çalıştım, farklı soru tipleri gördüm. Şu an tek çift sayıları görüyorum muhtemelen az soru gelecek (belki gelmeyecek) o yüzden direkt problemlere geçiş yapsam ve yoğunlaşsam TYT matematikte 10 üzeri net yapabilir miyim? Ayrıca temel işlemler ve temel kavramlar dışında hiçbir konuyu bilmiyorum, problemler hangi konulardan oluşuyor eğer gerekirse onlara çalışırım.

Öncelikle tüm konuları bitirmenizi öneririm çünkü problem sorularında bu öğrendiğiniz bilgileri kullanıyorsunuz zaten. 345 TYT Matematik kitabını bitirirseniz sizin isteğinizin fazlasıyla karşılanacağını düşünüyorum. Birde başlangıç için dershanedeki hocam MikroOrijinal Problemler kitabı önerdi pratik için her sorunun nasıl olduğu ve çözüldüğü detaylıca anlatılıyor ama en önemli kısım tüm konuları bitirmeden problemlere başlamayın. TYT sınavının çoğu problemlerden oluşuyor zaten bu yüzden isterseniz bir deneyin çözmeyi ne anlatmaya çalıştığımı anlayacaksınız. Görünüşe göre başlangıç aşamasındasınız ve bu netleriniz illa artış gösterecektir. Fazla acele etmenin veya telaş yapmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Sadece disiplininizi güzel oturtun konuları bitirin, eksiklerinizi varsa rehber hocanızla ya da kendi başınıza analiz edin, ondan sonra deneme çözdükçe çorap söküğü gibi gelecektir devamı.

Tavsiyem temel kavramları atlama, hem basit sorular geliyor hem temel kavramlar TYT matematigin temeli. Temel kavramları düzgün oturtursan problemlerde istedigin netlere çıkarsın.

Ve ek tavsiyem geometri bakman TYT geometride cok kolay yol katedebilirsin net artışıda sağlar. Sadece üçgenleri bitirsen bile çoğu soruyu yapabildiğini fark edeceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…