TYT matematikte zor soruları çözememek

Covid1920

Hectopat
Mutlak değerdeki bir soruyu, örneğin |x-2|<5 sorusunu çözebilirken hikayeli soruları çözemiyorum. Bu sorunu nasıl çözerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mutlak değerdeki bir soruyu, örneğin |x-2|<5 sorusunu çözebilirken hikayeli soruları çözemiyorum. Bu sorunu nasıl çözerim?
Problem çözerek. Problemlerde çok fazla hikayeli soru var ama ilk problem çözmek yerine Youtebe dan herhangi bir hocanın problemler kampına göz at. Bak bakalım nasıl çözüyor oradaki hoca sende o şekil bir şey dene.

Hikayeli soruları kağıda dökerek sadeleştirin. Hepsinin bir kökü oluyor ve oradan ilerlenince çözülüyor.

Örnek olarak Ahmet'in yaşı Mehmet'in yaşının 3 katının 7 eksiği gibisinden bir cümle gördüğünüzde, Mehmet'in yaşına X, Ahmet'in yaşına 3X-7 yazın sorunun alt kısmına. Beş yıl sonra da yaşlarının toplamı 47 olsun mesela. Burada da Mehmet'in yaşına X+5, Ahmet'in yaşına da 3X-2'yi direkt kağıda yazın. Rastgele bir soru oluşturdum şu an kafadan.

Şunu da belirteyim bunlar zamanla oturacak şeyler, o yüzden okuduğunuzu daha iyi anlamanız için paragraf çözmeyi ihmal etmeyin, ve son olarak da basitten zora doğru problem çözmeye başlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…