TYT ne zaman bitirilmeli?

MsametÖzcan

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben 10.sınıfa daha yeni geçtim ama bazı hocalarım 11'e geçiş yazında TYT'yi bitirmelisin diyor ama bana erken geliyor. Sizce önümüzdaki yaz TYT'yi bitirmeli miyim yoksa önümüzdeki yaz çok derse takılmamalı mıyım?

Erken bitirip 11 12 de AYT çalışman senin yararına.

Peki hocam 12ye geçiş yazında bitirsem çok mu geç kalırım

Teşekkürler hocam. Peki geçen sene 92OBP vardı sizce eğer bu düzeyde tutarsam geriye atma durumu olur mu?

Hocam 11 konularını 11 de bitirmeniz iyi olur eğer bunu yaparsanız TYT'yi 12'ye geçerkende bitirebilirsiniz bir mezun olarak en büyük hatalarımdan biri erken bitirememek ayrıca OBP gayet iyi ileri bile atar sizi.

Hocam TYT'yi halledersiniz. 10. sınıfa yeni geçtim demişsiniz önünüzde inanılmaz bir vakit var. Size tavsiyem şudur: daha 10. sınıfsınız sizin şimdi sınavı çok takmanıza gerek yok OBP'yi yüksek tutmakla ilgilenin, TYT'yi yazın çalışırsınız. Bir de bilmeden 11'e geçme lüksünüzün olmadığı konuları söyleyeyim. Ben bu konuları bilmeden 11'e geçtim, ipin ucu kaçtı ve şimdi mezuna kaldım. Matematikte (ilk 12 konuyu söylemiyorum bile) fonksiyonları çok iyi öğrenin bütün AYT mat fonksiyon üzerine inşa ediliyor. Kimyada mol ve denkleştirme çok önemlidir 11. sınıfın tamamı hesaplama ile geçecek ve kimyasal tür arası etkileşimleri de unutmamak lazım. Hangi elementin hangisi ile tepkime verdiğini bilmek lazım. Fizikte hareket, kuvvet, iş, güç ve enerjiyi bilin. TYT biyoloji kısadır zaten bitirirsiniz. Geometride ise üçgenler çok önemlidir, üçgen bilmiyorsanız geometri yapmayı unutun. Sadece geometride değil 11'de görecek olacağınız Trigonometri ve Analitikte de lazım olacak. Şimdilik aklıma gelen bunlar. Bu sene rutin çalışmanızı yapmanız yeterli sınava yönelik bir şeyler yapmanıza gerek yok rahatınıza bakın, yazın TYT asılırsınız. TYT'yi 12'nin yazında bitirseniz olmaz mı? olur ama kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ben mezunum daha TYT'yi bitirmedim, TYT ne kadar sona kalırsa o kadar başınız sıkışıyor 11'e geçiş yazında halledin. Asıl önemli yıl 11dir, en ağır konular 11. sınıfta.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…