TYT net hedefimi nasıl garantilerim?

tfx999

Femtopat
Arkadaşlar öncelikle lütfen aklım yok fikrim var yorumu yapmayın bazıları için komik veya ciddi olmayan bir konu olsa bile bu benim için çok önemli. Dersleri kötü bir öğrenciydim, bu son 2 ayda çalışmaya başladım TYT'ye hedef taban puanım 222,230 arası. Yanlış hesaplamadıysam türkçeden 18 net sosyalden 7 net yaparsam bu puanı almış olacağım, bu puanla nereye yerleşeceksin diye soracaksanız istinye üniversitesi ilk ve acil yardım bölümü %50 burslu şekilde gitmeyi düşünüyorum. Bilgim ve hiç çalışmadığımdan ötürü kendimden hep şüphe duyuyorum ve tedirgin oluyorum bu puanı sizce 2 aylık bir süreçte Türkçe ve sosyal çalışarak alabilir miyim? Paragraf üzerinden çalışıyorum Türkçeye.

Çalışmadığın da eline bir şey geçmeyeceği için hiç şüphe duyma. Tabii ki tedirgin olabilirsin çok kısa bir sürede olmayacak gibi geliyordur ama beyin her zaman inandığı şeyin gerçekleşmesi için çalışır. O yüzden kendine inanmıyorsan bile inanıyormuş gibi çalış. Zaten kazanamazsan da bir şey değişmeyecek ve tekrar çalışacaksın...

O bölüm eşit ağırlık ile alıyorsa matematik kolay konulara da çalış. ÖSYM zaten 10-30 tane falan kolay soru soruyor. Temeli atınca hemen yaparsın. Ha bu arada her gün paragraf çöz. Ayrıca soru sayısı tut ve mümkünse her gün 1 soru da olsa arttır. Mesela haziran da başlasaydın 50 soru ile başla derdim ama şu an 2 ay da senin her gün en az 100 soru falan çözmen gerekebilir ama herkesin konuyu anlaması farklıdır. O yüzden sana uygun olanı kendin bulmalısın. Önemli olan ÖSYM sorularına bak ve hangi konular hangi düzeyde soruluyor onu öğren ve ona göre soru sayısı belirle ve kendini sürekli geçmeye çalış.

Kimsenin ne dediğine bakma ve eğer kazanamazsan da ucunda ölüm yok seneye mezuna kalıp daha iyisi için mücadele et ama seneye kazan . İyi çalışmalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…