TYT netleri artmıyor

Evet öncelikle tebrikin için teşekkür ediyorum sonrasında senin için üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. Ben blogumda belirttiğim her kelimenin arkasındayım çünkü hepsi tamamen geçmişteki sınava giren arkadaşlarımın ve benim bireysel tecrübelerimize dayalı. Ben geçen yıl benim bu halimden daha sıkı çalışıpta 35 bin yapan bir adam gördükten sonra kimseye ümit satamazdım sadece en azından elinden geleni yaptığına inanacağını söyleyebilirim. Son denemede benden sadece 1 net az yapan arkadaşımın durumu bu sene için sizden daha kötü. Son dershane denememizde aramızda AYT de 1 tyt de 4 net vardı. 27500. olmuş hayat bu her zaman adil davranmıyor denemeler sadece "deneme" ne yaptığınızın hiçbir önemi yok asıl olan sınav anında kendinizi nasıl konumlandırdığınız. Bu gözler benden iyi çalışıp 35 bin yapanı da gördü daha kötü çalışıp 91. olanı da gördü. Kısadan hisse çalışmak sizi sınavda ortalama bir yer sayılabilecek 50 bine kadar her türlü sokar ancak sonrasında sizin soğukkanlılığınız ve zekanız çok etkili. 10 yıl mezuna kalıp tüm girdiğiniz sınavlarda sınavdan önceki gün fullde çekseniz sınavda yine de ilk 10.000e giremeyebilirsiniz. Beni desteklediğin için teşekkürler ayrıca tercih etmenizi şiddetle öneririm her sene bölümlerle ve sınavla alakalı yeni şeyler çıkıyor. Seneye istediğin sıralamayı yaptığın durumda bölümün kontenjanı düşüp istediğin yere yine de yerleşemeyebilirsin. Seneyeki sınavda daha kötü bile yapabilirsiniz eğer aklınızda yazmakla alakalı ufak bir fikir bile varsa pişman olacağınızı sanmıyorum.
Evet, sınav sisteminin saçmalığının ve belirsizliğinin farkındayım. O yüzden bir şeyler yazıp kendimi geliştirmeye bakacağım bundan sonra. Dediğiniz gibi yaptığımız (ve sizin de blog'da önerdiğiniz çalışma düzeni) çalışma bir yere kadar. İlk 10 öğrencileri falan hariç İlk 20K belki de 30K da ki öğrencilerin sıralamasını sınav anındaki soğukkanlılığı vs. belirliyor çünkü bu sıralamaları yapan öğrenciler aynı özveriyi ve çalışmayı gösteriyor zaten sınav senesinde. Hayırlısı olsun. Tekrardan tebrik ederim.

Evet, sınav sisteminin saçmalığının ve belirsizliğinin farkındayım. O yüzden bir şeyler yazıp kendimi geliştirmeye bakacağım bundan sonra. Dediğiniz gibi yaptığımız (ve sizin de blog'da önerdiğiniz çalışma düzeni) çalışma bir yere kadar. İlk 10 öğrencileri falan hariç İlk 20K belki de 30K da ki öğrencilerin sıralamasını sınav anındaki soğukkanlılığı vs. belirliyor çünkü bu sıralamaları yapan öğrenciler aynı özveriyi ve çalışmayı gösteriyor zaten sınav senesinde. Hayırlısı olsun. Tekrardan tebrik ederim.
Farkındalığınız ve sınav hakkındaki bilgi birikiminiz bana kendimi hatırlatıyor. Gerçektende söylediğiniz gibi ilk 500 öğrencileri dışındaki öğrencilerin birçoğu benzer çalışmayı uyguluyor. Sınav anında en yüksek net zırvalıklarına inanmak yapılabilecek en büyük hata. Yazacak olmanız çok güzel çünkü her geçen yıl bazı şeyler zorlaşıyor. Bu sene ayıracağınız 1 seneyi okul sonrası stajlarda şurda burda kendinizi geliştirerek ayırmanız çok daha makul olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı