TYT netleri artmıyor

geogra13

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben 12. sınıf eşit ağırlık öğrencisiyim. Geçen yıllarda çok çalıştığım söylenemez bir geçen sene çalıştım ancak bu yaz ciddi mesai harcadım, hala devam ediyorum, dershane + bireysel çalışarak matematikte ilk 12 konuyu hallettiğimi düşünüyorum. 3D (ilk12 bitti) ve orijinal çözüyorum. Ama netlerim matematikte 10-13 bandında sürünüyor. Bu durum çok canımı sıkmaya başladı genel netlerim 50-60 arasında. Günlük paragraf ve problemler çözüyorum. Sosyal genelde 15+ net bandında Türkçe değişiyor ama genelde 25 üstü, sosyal ve Türkçede pek bir sorun yok ama matematikte anlayamıyorum sorunun kaynağını. Okulda çözemediğim denemeleri evde oturup çözdüğümde 20-25 arası çözebiliyorum süre olmadığında ve net olarak da 17-18 oluyor. Genel olarak eksik konularım olasılık, pkb, ve bazen kümeler. Geri kalan konulara hakimim, en azından çözebiliyorum fakat çok soru çıkmıyor o konulardan. Problemler konusu denemelerdeki soruların çoğunu çözemiyorum ve genelde boşlarım buradan oluyor. Geometri konusunda da 10 sorudan 3-4 çözüyorum. Onun içinde çalışıyorum, haftada 2-3 gün. Tecrübeli, iyi sıralama yapmış veya bu sorunları yaşayıp üstesinden gelmiş arkadaşlardan yardım bekliyorum. Çünkü bu durum artık can sıkıcı hale gelmeye başladı çalıştığım boşaymış gibi hissediyorum, biliyorum boşa değil ama karşılığını alamayınca keyfim kaçıyor.

dostum çalışmaya çok fazla zaman ayırmak mesele değil, verimli çalışmak mesele.
profesyonel bi koçluk hizmeti almanı öneririm.

Dostum çalışmaya çok fazla zaman ayırmak mesele değil, verimli çalışmak mesele.
Profesyonel bir koçluk hizmeti almanı öneririm.

Uzun saatler harcıyorum ama bu bir anda olan bir süreç değil, özellikle daha önce hiç düzenli çalışmayan biri olarak başlarda 30dk ile başladım ve zamanla arttırdım şu anda 4-5 saat oluyor dershane olduğu için, bilinçli çalıştığımı düşünüyorum en azından kendimi tanıyorum. Sıkıldığım zaman bırakıyorum. Çalışmam gerekiyor ve farkındayım.

Merhaba kankam, 2024 TYT Matı 38/1 AYT matı 36/1 TYT Türkçe 37 Yapmış bir Öğrenci olarak sana tavsiyelerde bulunacağım. TYT Matematikte ilk 12 konu bittiyse sağlam bir problemler kitabı al ve baştan sona makismum 3 hafta içinde bitir. Sonrasında TYT matematikte sadece deneme çözeceksin + Zor soru avcılığı yapacaksın. AYT matta ise yavaş yavaş konuları teorik olarak oturt kafanda AYT Matta teori önemli. Sonrasında zor soru Kovala deneme için acele etme tyt aksine. TYT Türkçede ise dil bilgisi çalışabilirsin ama paragraf sadece çözerek gelişiyor özellikle süreli deneme çözmeni şiddetle tavsitye ederim. Eğer daha detaylı şekilde profesyonel koçluk gerekiyorsa sana ulaşabileceğim bir kanal bırakabilirsen ücretsiz bilgilendiririm.

Teşekkür ediyorum. Eksik 3-4 konum var onları halledip ondan sorna deneme çözmek benim için mantıklı mıdır tyt matematik adına?

Son düzenleme:
Teşekkür ediyorum. Eksik 3-4 konum var onları halledip ondan sorna deneme çözmek benim için mantıklı mıdır tyt matematik adına?
1 problem kitabı da bitirmeni tavsiye ederdim açıkçası

1 problem kitabı da bitirmeni tavsiye ederdim açıkçası.

Aslında bitirdim ama çok etkisi olur mu bilemem en azından temel atmak için mikroorjinal çözdüm çünkü başta cidden 0'dım. Şu anda 3D'den problem çözüyorum bittiğinde duruma göre bir tane daha problem kitabı almayı düşünüyorum.

Yok ya ne 1 tane daha alacaksın bence 3d seni zaten halleder. Zaten 3d Çözdükten sonra sadece apotemi kalıyor daha sağlam

Yok ya ne 1 tane daha alacaksın bence 3D seni zaten halleder. Zaten 3D çözdükten sonra sadece Apotemi kalıyor daha sağlam.

Ya genelde boşlarım problemlerden ve geometriden denemelerde o yüzden eksik hissediyorum ama teşekkür ederim duruma göre bakacağım.

Zorlandığın konularda (problemlerden ve geometriden) daha fazla soru çözmeye çalış.

1-yapamadığın soruların fotolarını çek. Sonra bunları 40 soruluk olacak şekilde resimden PDF'e çevir. Tabletin yoksa yazdır bunları. Bunlar kenarda dursun. Bunları karalama en son bunlardan kendine sınav yapacaksın.

2-yapamadıklarının birisine çözdür, anla ertesi gün tekrar çözümlerine bakmadan çözmeye çalış. Tıkandığın noktada en az 5-10 dk o nasıl çözmüştü veya bu adımdan sonra ne yapmıştı diye gözlerini kapatarak düşün. Hatırlamaya çalış. İşin püf noktası "hatırlamakta". Çünkü sana öğretecek olan kısım da burası. Baktın tıkandığın noktada hala gelmedi aklına o zaman notuna bak devam et ama bu soruyu işaretle. Ertesi gün bu işaretlediğin sorulara bak. Şunu da yapma soruyu çözdürdün yarım saat sonra çözüme bakmadan çözme. Zaten aklında olacağı için çözeceksin ve sen çözmüş olmayacaksın orada ama ertesi gün nasıl çözdüğünü hatırlamaya zorlarsan işte orada sen çözmüş olacaksın. Bu da seni geliştirecek. Başlangıçta zorlanacaksın ama zamanla daha kolay olacak.

3- bütün yapamadığın soruları bu şekilde çözdükten sonra ertesi gün kenarda tuttuğun PDF'leri zaman tutarak çöz. Zaten öncesinde çözdüğün için soruları çözebileceksin ama zamana bağlı ne kadar hızlı çözeceksin onu gör.

Eninde sonunda aynı kalıp sorularla karşılacağın için çözebilmeye başlayacaksın.

Bu şekilde yapamadığın aynı soruları birkaç kere çözerek tekrar etmek zorundasın bir kere çözmen veya birisine çözdürüp "o anda anlaman" sana yararı olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…