TYT problem için kaynak önerisi

Yer
İstanbul
Merhaba, TYT'de matematikte problemler için kaynak önerebilir misiniz? Daha önce hiç problemlerle başlamadım ve çok da iyi bir şekilde çözdüğüm söylenemez. Bu yüzden kolay veya temel seviye bir kaynak olursa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Temel yok ise karekök sıfır veya Çap/Yarıçap alınabilir. Daha sonra Acil-Apotemi şeklinde seviyeyi arttırabilirsiniz.

@286313 soru bankasından ziyade fasikül istemiş sanırım. Ayrıca Acil, temel seviye için pek önerebileceğim bir yayın değil. Orta ve orta-üst arası bir seviyededir kendisi.

@288313 diğer kitapları için konuşuyorsanız, genel bir manada Acil'den bahsediyorsanız, haklısınızdır, bilemiyorum. Elimde çok kitap örneği yok Acil'den. Ancak linkteki kitabı oldukça giriş bir seviyesi bir kitap. Tabii, diğer linkteki Karekök'e oranla biraz daha zor.

Fasikül şeklinde konu anlatımı isteniyorsa Eis DAF serisine bakılabilir. Soruları giriş seviyesi değil ama anlatımlar sayesinde konuyu kavrayarak yapabilirsiniz.
Çap VAF'ta problem var mıydı hatırlamıyorum. Varsa bakılabilir.

Orta seviye olarak acil çözülebilir mi? Bende mert hocanın probleme ilk adım kampını bitirdim şimdi seviyeyi yükseltmek istiyorum.

@288313 diğer kitapları için konuşuyorsanız, genel bir manada Acil'den bahsediyorsanız, haklısınızdır, bilemiyorum. Elimde çok kitap örneği yok Acil'den. Ancak linkteki kitabı oldukça giriş bir seviyesi bir kitap. Tabii, diğer linkteki Karekök'e oranla biraz daha zor.

Fasikül şeklinde konu anlatımı isteniyorsa Eis DAF serisine bakılabilir. Soruları giriş seviyesi değil ama anlatımlar sayesinde konuyu kavrayarak yapabilirsiniz.
Çap VAF'ta problem var mıydı hatırlamıyorum. Varsa bakılabilir.
Elimde Acil, Apotemi, Hız ve Renk, BS, 345, Aydın, 3D'ye ait bütün TYT-AYT soru bankası, fasikül ve denemeler var. Ve Acil bu yayınlardan en zor ilk 3 yayından birisidir diyebilirim. Hatta şuanda anlık olarak Acil AYT Geometri çözüyorum ve en zor Geometrilerden birisi diyebilirim 3D ile birlikte. Konuya gelecek olursak Çıtır Çerez Problemler ve MGY Problemler de son derece temel ve güzel kitaplardır, önerebilirim.

Orta seviye olarak acil çözülebilir mi? Bende mert hocanın probleme ilk adım kampını bitirdim şimdi seviyeyi yükseltmek istiyorum.
Kesinlikle. Hatta kesmez ise Apotemi ile taçlandırabilirsiniz.

Kesinlikle. Hatta kesmez ise apotemi ile taçlandırabilirsiniz.

Peki acilin ve apoteminin video çözümü var mı? Evde tek başıma çalışıyorum zaten 30 tane matematik sorusuna bayağı bir zamanım gidiyor bir de o soruları çözdüremezsem baaya bir sorun olur.

Temel için Acil'e ve Karakök'e bakabilirsiniz.
Hocam bu soru bankası değil mi? Ben sadece problemler için demiştim.

Temel yok ise karekök sıfır veya Çap/Yarıçap alınabilir. Daha sonra Acil-Apotemi şeklinde seviyeyi arttırabilirsiniz.

@286313 soru bankasından ziyade fasikül istemiş sanırım. Ayrıca Acil, temel seviye için pek önerebileceğim bir yayın değil. Orta ve orta-üst arası bir seviyededir kendisi.
Hocam matematik temelim var ilk 12 konuyu biliyorum. Problemlere sıfırdan başlamak istiyorum sadece önemli olduğu için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı