TYT sınavına nasıl hazırlanılmalı?

Gitmek istediğim üniversiteler son girenlerin ortalama netleri; türkçeden 20 net, sosyalden 10 net, matematikten 8 net.

Günlük 30 paragraf çözüyorum. Türkçe, coğrafya, tarih, felsefe konularını bitirmeye çalışıyorum. Matematik ve geometriyi anlamaya çalışıyorum ama temelim olmadığı için hiçbir şey anlamıyorum. Konuları daha rahat anlayabilmem için önerileriniz var mı? TYT girdiğimde ilk nereden başlamalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında TYT için 40 net çok bir şey değil. Matematik için problem çözmeyi öğrenmeli, ilk 12 konuyu da bilirsen zaten 13-14 net aşağısında yapmazsın.

Onun dışında Fen'de de çok çıkan konulara bir göz atsan 4-5'te oradan gelir. Türkçe'yi 30+ üstüne çıkarmaya çalış. 6 aylık süreçte çok rahat yapılır.

Aslında TYT için 40 net çok bir şey değil. Matematik için problem çözmeyi öğrenmeli, ilk 12 konuyu da bilirsen zaten 13-14 net aşağısında yapmazsın.

Onun dışında Fen'de de çok çıkan konulara bir göz atsan 4-5'te oradan gelir. Türkçe'yi 30+ üstüne çıkarmaya çalış. 6 aylık süreçte çok rahat yapılır.
Fen için önerebileceğiniz bir kaynak var mı?

Konuları sakin bir şekilde bitirmeye çalışın daha sonra sürekli olarak test çözülmeli. TYT dediğiniz bilgi ölçmez, süreyi nasıl değerlendirdiğinizi ölçer. Bu yüzden sürekli olarak farklı kaynaklardan soru çözmelisiniz. Son aylara doğru da sürekli denemeye geçmelisiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı