TYT sınavında matematik yapmamak sorun teşkil eder mi?

Katalonyayaslm

Centipat
Sözel alandan sınava gireceğim, TYT'de matematik yapmayacağım. Türkçe, sosyal ve fen çözeceğim. AYT’de zaten tüm sözel testleri çözeceğim. Yani TYT’de iki testten birini çözme hakkımız var, onu mu kastediyorlar? İlla matematik çözme zorunluluğu yok, ben de matematiği boş bırakıp Türkçe çözmeyi düşünüyorum. Bu bir sorun olur mu?
@SOLES @333365

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (128).png
    117,5 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleyen: Moderatör:

TYT için konuşayım. Matematik ya da Türkçeden 0.5 net yapmanız yeter. Puanınız hesaplanır. Benim tavsiyem, Matematik yapmanız yönünde olur. Herkesin yapabileceği basit sorular oluyor. O soruları yapsanız bile kat kat öne geçersiniz.

Hocam sözelden gireceğim yani matematik yapmasam olur mu 2025 kılavuzu bu.

Çözmeyebilirsin zorunlu değil ama seni çok geriye atar diye düşünüyorum.

@333365 @SOLES hocam bunlar doğru mu?
Kısmen değil.
Matematik yapmamak eksi yazar mı? EA, sözel fark etmeksizin evet.
Matematik yapmamak sorun mu? Soru bile işaretlemesen hayır sorun değil.
En kötü senaryo;
TYT Türkçe 1 net.
TYT matematik 0 net ( soru işaretlenmedi).
TYT Sosyal 0 net.
TYT Fen 0 net.
Puan hesaplanır. Türkçe veya matematik şartı var, ikisinden birinden 1 net yapmanız sınav sonucunuzun hesaplanması için yeterli.

Buradaki resim doğrudur. İki testin birisinden 0.5 net yapmanız yeter. Matematik yapmasanız da puanınız hesaplanır da benim tavsiyem, yapmanız yönünde olur. Konuyla alakalı aklınıza takılan farklı soru olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Türkçe ya da Matematik demek, iki testin birisinden 0.5 net yap demek. Türkçe ve Matematik deseydi, iki testten de 0.5 net yapmanız gerekirdi.

Hocam herkesin yapabileceği 5 kadar falan soru geliyor bazıları sadece toplama çıkarma istiyor denkleme bile gerek kalmıyor.

Kral yarın sınava girsen 5 net yaparsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…