TYT Sosyal ve fen nasıl artar?

YKSKURTULDUK

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün bir denemeye girdim genel olarak sonuçlarım iyi geldi özellikle matematik ile Türkçe çok iyi geldi ama şu sosyal ile fen bir türlü istediğim gibi olmuyor. Netler şöyle geldi.
Türkçe: 33,75 net.
Sosyal: 10,5 net.
Temel matematik: 25,25
fen: 3,75
netler böyle geldi. Ben bu fen ile sosyali nasıl yükselteceğim? Bana ne önerirsiniz?

Fen'e bende çalışmıyorum fakat Sosyal Bilgiler için çalışma tarzım şöyle;

Konuyu tekrar et direkt soruya geç,
yapamadığın sorudaki geçen konuyu direkt tekrar et ve soruyu çöz böyle böyle ilerle.
testi bitirdikten sonra 1 kere daha konuyu tekrar et ve 2-3 test daha çöz.

Biliyorum biraz uğraştırıyor fakat ben böyle alıştım ve en iyi öğrenme şekli benim için bu oldu.

Feni ya çalışmıyosunuz ya mantığını anlamıyorsunuz ya da hiç ezber yapmıyorsunuz. Yoksa çalışınca yapılabilecek bir alan kendisi.

Fende her sınav banko çıkan ve çalışması bazı konular vardır. Mesela biyo kalıtım fizik hareket gibi. Bunlara hızlıca çalış. Optik falan bakma bence. AYT konuları da bitince bakarsın yetişirse. Sosyal tm isen çalış konulara. Değilsen sınav sonrası analiz yap. Sonlara doğru çok çıkan konulara göz atarsın.

TYT fende hızlıca 5 8 net aralığına getirecek konular mevcut öncelikle onları bitirmeni öneririm hatta şu an için fiziki biraz geri plana itip biyoloji ve kimya çalışman daha iyi olur sosyal için ise deneme çözmeni öneririm denemeler ile rahatlıkla 15 civarına geliniyor fazlasını istersende onda da bazı derslerin konu özetlerini dinlemen iyi olur.

Çalışmaya rağmen artmıyor işte sıkıntı orada. Yani acaba eksik mi çalışıyorum diye düşünüyorum ama her türlü bir yerden denemede şu netlerde sabit kaldı fenle sosyal.

Nasıl artmıyor dostum ben TYT feni bitireli 2 hafta oldu direk denemelerde sonuçlarını gördüm. Fende önceden hiç kalem oynatamazken şu an 14-15 arası geziyor. Biyo ve kimyayı konuyu bildiğin zaman çözüyorsun ama fizikten ara sıra soru kaçıyor.

Benim de sosyal netlerim senin aralıklarında falandı, ben eşit ağırlıkçıyım. Tyt coğrafya için en elzem konu haritalardır. coğrafyanın kodlarındaki haritaları bitirdim, sonra coğrafyada en çok çıkan konulara ağırlık verdim, netlerim şuan 15'den aşağı gelmiyor. Tarihi ise ayt tarih çalıştığım için halletim. Sayısaldan mı gireceksin yoksa eşit ağırlıktan mı? Tyt sosyal denemesi al bir tane, bilgi sarmalı öneririm. Önceliğin coğrafya ve tarih olsun, konu çalış ama en çok çıkan konulara. Din ve felsefeyi denemeden götür, onlara konu bazli çalışma bence. Yanlış yaptıkça oradaki kavramları öğren, böyle yaparak halledersin onları. Ben öyle yaptım ve gerçekten faydasını gördüm. Netlerin zaten hemen artmayacak ama dediklerimi yaparsan ve anlayarak çalış ve yanlışlarını düzenli olarak tekrar et. 2 aya kalmaz, 15 netten aşağı düşmezsin. Tyt fen hakkında çok bir şey diyemiyorum, ben de yeni çalışmaya başladım. En çok çıkan konulara çalışıyorum, fizik ve kimyanın çoğunluğunu halledip biyolojiye geçeceğim.

Eşit ağırlıktan gireceğim sınava. Sosyal kısmında beni daha çok tarih götürüyor ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…