TYT stresi için ne yapılabilir?

Pirionex

Centipat
Daha fazla  
Hocalarım son birkaç ay kaldı ve ben hala matematiğe küs bir insanım çok nadiren çözebiliyorum sevmiyorum yani aşırı sıkılıyorum eskiden severdim çözmeyi oysa. Türkçem sosyalim iyi dil öğrencisiyim ne gibi öneriler verirsiniz? Hedefim: İngilizce öğretmenlik.

Türkçe'yi fullersen zaten 40 net oradan geliyor temiz sosyalide yaparsın bence en kötü sosyal ve Türkçe'den 50 net falan yapabilirsin diye düşünüyorum. Hedefine yeter mi bilmem ama Matematik yinede çözmelisin gibi problemler özellikle.

Matematikle yüzleşmeden stresini atamazsın.

Hocam temelim var mı ondan bile emin olamıyorum bazen bazı sorularda denklemi kurup çözebilirken bazılarını direkt geçiyorum mesela o yüzden aslında soğudum biraz.

Hocam istediğim bölüm için 65-70 bandı güzel aslında o yüzden matematikte yapmalıyım ama nasıl başlayacağım nasıl disipline oturtacağım hiç fikrim yok.

Mattan temelinizin olup olmadığını bilmiyorsanız muhtemelen yoktur. Ben de sizin gibi dil öğrencisiyim ve hedeflerimiz de aynı ve mat ile yaşadığınız problemin aynısını yaşamıştım tek çare temelden başlayarak her şeye sıfırdan başlamak. Ben rehber matematiğin sıfırdan matematik kampını bitirmiştim o kampta her gün 5 saatiniz gidiyor diyebilirim soruları çözmekle videoyu dinleyip kavramaya çalışmakla. Ben bunu yaptım üstüne 49 günde tyt matematik kampını bitirdim tabi bazı konuları atladım örnek; fonksiyon. Zor bir konu çünkü ve 1 soru çıkıyor. Bundan sonra matematiğim bayağı ilerledi diyebilirim ilkine göre.

TYT ilk 12 konuyu öğrenirsen sağlam bir şekilde netlerin ufaktan düzelmeye başlar, matematik ön yargın kırılır.

Rehber matematiği bende denedim hocam ama aşırı uzun ve soruları zor gelmişti açıkçası o yüzden bıraktım. Önerebileceğiniz temel matematik kitabı, hoca var mıdır?

TYT ilk 12 konuyu öğrenirsen sağlam bir şekilde netlerin ufaktan düzelmeye başlar, matematik ön yargın kırılır.

Önerebileceğiniz temelden alan güzel anlatan kaynak var mıdır peki?

Bu kişiden kişiye göre değişir deneyerek kendin bulmanı öneririm.

Aynısını geçen sene yaşadım rehber matematiğin TYT kampını izleyip 10. günde bırakmıştım. Bunun sebebi tam olarak temelinin olmaması. Çünkü bu seneki kampında birçok defa vurguluyor buralar size zor geldiyse temelinizin olmadığındandır temel kampımızı izleyin diye videoda sürekli hatırlatma yapıyor. Ben önceden izleyip sonra başladığım için rahat ilerlemiştim. Tek sıkıntısı geçmişteki konuların bazılarını unuttum onları tekrarlamam gerek ondan sonra 20 netleri olası olarak görüyorum.

Hocam günlük 40 50 soru kolay orta zor her konudan çözmeye karar verdim çözebildiğim kadar şimdilik yararı olacağını düşünüyorum sağ olun fikirleriniz için.

Bu kişiden kişiye göre değişir deneyerek kendin bulmanı öneririm.

Hocam günlük 40 50 soru kolay orta zor her konudan çözmeye karar verdim çözebildiğim kadar şimdilik yararı olacağını düşünüyorum sağ olun fikirleriniz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…