TYT Türkçe'ye nasıl çalışılmalı?

Şu ana kadar benim hocamdan izliyordum fakat fark ettim ki Max 1 hafta aklımda kalıyor. Not alıyorum ama aldığım notları sonradan okumanın pek bir faydasını görmedim. Benimle aynı yollardan geçen abilerim, ablalarım, kardeşlerimin önerilerini, fikirlerini merak ediyorum şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hız yayınları paragraf test kitabını alabilirsin.

Sınava kadar 2-3 paragraf kitabı bitir. Sadece türkçeye değil diğer derslere de faydası oluyor. Hızlı okuyup hızlı anlamaya başlıyorsunuz.
Yine sınava kadar her hafta 4-5 saat dil bilgisi çalış. Soru falan çöz. Halledersin.

Bol bol kitap okuyun. Ayrıca uzun paragraf soruları çözmenizi tavsiye ederim.

Bir elin parmağını geçmeyecek dil kural bilgisi konusu var zaten onlardan not hazırlayıp önüne alacaksın. Açacaksın testi, denemeyi çözeceksin. Zaten 40 sorudan 30'u paragraf okuma 10'u dil bilgisi geçiyor. Soru çözmeden başarılı olamazsın.

Paragrafta her gün en az 15 soru çözüp 1 2 ay sonra da süre tutup yanlışlarını artırmadan süreyi kısaltmayı dene. Hiçbir şey yapmasan bile bunu aralıksız sınava kadar yapmanı öneririm.
Dilbilgisinde de bu veya başka bir kanaldan izleyip konusuna aşinalığına göre 2 3 kitap bitirebilirsiniz. Ama kesinlikle kontrol etmeli ve yapamadığınız sorulara birkaç kez dönmenizi öneririm. Hatta tüm derslerde 5 6 kitap çözmek yerine 2 3 kitabı bitirip sorulara tekrar tekrar dönmek önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…