TYT ve AYT Barajı

Yer
İzmir ve Tekirdağ/ Çorlu
Daha fazla  
Meslek
Teknik Ressam
Arkadaşlar kafama takılan bir konu var. İlk oturumdan 61 net ve yukarısını yaparsak ikinci oturum barajını bu şekilde geçmiş sayılıyor muyuz? Bir haber sitesinde öyle yazıyordu da aklıma takıldı. Eğer öyleyse benim ve çoğu kişi için bir avantaj bu. Seçicilikten bir nebze kurtulmuş oluruz.

Faruk hangi okul çıktı? Benim 2 sınavı da Şahinler Ortaokuluna atmış. Baraj benim bildiğim 2 sınav için ayrı ayrı. Hatta 15 net falan yaparsak TYT'yi, 20 net falan yaparsak da AYT'nin barajını geçiyorduk sanırım.
Çorlu İmam Hatip Ortaokulu, şu havuzlar tarafında ara sokakta. İki sınava da aynı yerde giricem.

Şu demek istediğim, ilk sınavda 61 net yapınca AYT puanına 80 puan ekleniyor yani barajı sayısal olarak geçmiş oluyor.

Ekran Alıntısıaaaaaa.PNG

AYT netlerimi eklemeden çıkan sonuç bu oluyor, yani baraj geçilmiş oluyor.

Ekran Alıntısısssss.PNG

Acaba bu şekilde iki baraj da geçilmiş oluyor mu?
O ilkokul sıralarına sığabilecek miyiz? :D

Evime 5 dakika arası var o okulun. Beni gitmiş ta Emlak Konutları'nda bir okula vermiş. Sığarız inşallah. Bu hesaplama sitesi neden böyle bir şey yapıyor bilmiyorum fakat benim bildiğim TYT'den AYT'ye puan eklenebilmesi için tek başına AYT'de barajı geçmen gerektiği. AYT'de yeteri kadar net yapıp barajı geçtikten sonra üzerine TYT'den puan eklenecek. Vallahi oyuncak ettiler şu sınavı. Kafalar pırıl pırıl.

Biraz araştırdım, dediğin gibi oluyor. Fakat AYT'ye hiç dokunmadan veya çok az soru çözerek sadece TYT ile barajı geçsen bile sıralama vs. çok kötü geleceğinden işine yaramaz. Önüne ne veriyorlarsa parçala gitsin hocam. Taktik maktik yok bam bam bam.

Öyle olacak mümkünse Kayseri'ye gitmeyi düşünüyorum. Adana Çukurova'da olabilir. Tekirdağ'dan kaçalım yeter. :) Belki NKÜ Biyomedikal Müh. düşünebilirim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı