TYT ve AYT başlamadan önce bilinmesi gerekenler nelerdir?

ballisthenos

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, konu başlığındanda gördüğünüz gibi sizce nelerdir? AYT başlamadan önce TYT konularını öğrenmemiz gerektiğini biliyorum fakat, TYT bilmiyorum veya bilmemiz gereken bir şey var mı? Örneğin hiç TYT biyoloji, fizik ve kimya bilmeyen kişi fizikte TYT konularını çalışarak konuyu anlar mı? Ya da hiç biyoloji bilmeyen biri dr. Biyoloji dinleyerek hocayı anlar mı? Mesela Türkçe meal olmayan kelimeler duyunca anlar mı? Örneğin kloroplast, ribozom, vb şeyler bu kimya ve fizikte de geçerli. Sizce arkadaşlar ne yapmalıyım?

Merhaba arkadaşlar, konu başlığındanda gördüğünüz gibi sizce nelerdir? AYT başlamadan önce TYT konularını öğrenmemiz gerektiğini biliyorum fakat, TYT bilmiyorum veya bilmemiz gereken bir şey var mı? Örneğin hiç TYT biyoloji, fizik ve kimya bilmeyen kişi fizikte TYT konularını çalışarak konuyu anlar mı? Ya da hiç biyoloji bilmeyen biri dr. Biyoloji dinleyerek hocayı anlar mı? Mesela Türkçe meal olmayan kelimeler duyunca anlar mı? Örneğin kloroplast, ribozom, vb şeyler bu kimya ve fizikte de geçerli. Sizce arkadaşlar ne yapmalıyım?
Apartman dikeceksin ama temel, giriş ve 1. Kat olmasın ben direkt 3. , 4. , 5. Katı yapayım diyorsunuz.

TYT için önceliğiniz Türkçe ve Matematik olmalı. Bu ikisi olmadan olmaz ve hangi bölümü istiyorsunuz? Ona göre sayısal, sözel ya da eşit ağırlıktan AYT derslerine çalışacaksınız.

Temel olmadan olmaz hocam olsa bile kalıcı olmaz o sebepten TYT belli bir seviyede kesinlikle şart AYT başlamak için.

AYT için de Matematik ve Fen derslerine çalışacaksınız. Sınava ne zaman gireceksiniz?

AYT için de Matematik ve Fen derslerine çalışacaksınız. Sınava ne zaman gireceksiniz?

Mezuna bıraktım hocam genelde bu sene girmem gerekiyordu ilk defa mezuna kaldım ve genelde ben eşit ağırlıkçıydım sağlık bölümlerini çok istediğim için sayısala geçmeyi düşündüm böylelike mezuna bırakma kararı aldım ve hedefim hemşirelik.

Apartman dikeceksin ama temel, giriş ve 1. Kat olmasın ben direkt 3., 4., 5. Katı yapayım diyorsunuz.

Hocam peki ne yapmam gerekiyor ne tür yol kat etmem gerek?

Türkçe için bir paragraf ve dilbilgisi kitabı ya da doğrudan soru bankası kitabı alıp çalışmaya başlayın. Kanal olarak da Kadir Gümüş öneririm. Matematikte de seviyenize göre Aktif Matematik ya da Sonuç Yayınevinin TYT Matematik fasikülünü alıp başlayabilirsiniz. Matematik için de İlyas Güneş'e başlayabilirsiniz. Vakit kaybetmeden çalışmaya başlayın. Verdiğim iki isim, işinde en iyilerindendir. İşlem hızınızı arttırmaya yönelik çalışma yapmak istiyorsanız da Antrenmanlarla Matematiğin birinci kitabına bakılabilir.

Mezuna bıraktım hocam genelde bu sene girmem gerekiyordu ilk defa mezuna kaldım ve genelde ben eşit ağırlıkçıydım sağlık bölümlerini çok istediğim için sayısala geçmeyi düşündüm böylelike mezuna bırakma kararı aldım ve hedefim hemşirelik.

Hocam peki ne yapmam gerekiyor ne tür yol kat etmem gerek?

Seviyene göre kaynaklar seçip başlayacaksın agam TYT'den. Bitirince AYT'ye geçeceksin, TYT'yi de branş denemeleri ile götüreceksin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Temel olmadan ev dikilmez. Kendine uygun kitaplar ile başla gidip orta üst seviyelerle uğraşma.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı