TYT ve AYT fene ne zaman başlanmalı?

Alex Casey

Decapat
Merhabalar, bu sene mezuna kaldım. 9 ve 10. sınıf fen temelim fena değil ancak 11 ve 12'im yok. Yani AYT fen konularını ilk kez görmüş gibi olacağım. Hedefim ise en az 40K-50K yapmak.

Sorum şu, AYT Fen'e Ocak'ta başlasam konuları sindire sindire en geç mayıs ortasına kadar bitirmiş olur muyum? Yoksa daha mı erken başlamam gerek?

AYT Fen'e Ocak'ta başlamak biraz riskli olabilir ama size göre değişebilecek bir durum bu. 9 ve 10.sınıf temeliniz varsa TYT feni halledersiniz kısa bir zaman içerisinde. Sizin tercihiniz tabii. 11 ve 12 fen ayrıntılıdır daha erken başlamanız gerekebilir. Anlama kapasitenize ve çalışma düzeninize göre değişebilecek bir durum bu, çalışma düzeninizle ilgili bilgi verirseniz daha iyi bir şekilde yardımcı olabilirim.

Son düzenleme:
Ben de Ocak'ta başlamıştım ama 11. sınıfım iyiydi, o yüzden erteledim. AYT fen temeliniz yoksa ocak ayı geç olabilir.

Teşekkürler hocam aralığa çekmem gerekecek anlaşılan.

Evde YouTube'tan çalışıyorum hocam, dershaneye gitmiyorum. Bütün gün benim olduğu için de neredeyse tüm zamanımı derslere vermek istiyorum.

Hazır siz buradayken bir şey daha sorayım. @ibrahimY @Aly35

TYT ve AYT matematikte ne kadar yeni nesil soru çıkıyor, bunun oranı belli mi?

Hocam bende zamanında mezun senemde evde çalıştım. Dershane ve evde çalışmayı karşılaştırırsam zamanını iyi değerlendirip disiplinli bir şekilde çalışırsan evde çok rahat ve güzel çalışırsın dershaneye göre. Örnek vereyim ben aralığın son günlerinde TYT'yi bitirip, AYT biyolojide de sadece bitki biyolojisini bırakmış, AYT matematiktede integrale kadar gelmiştim integral çalışıyordum. Yani evde daha hızlı ve verimli çalışırsın eğer salmayacaksan kendini. Deneme çözmeyi de unutma bitirince.
Soruna gelecek olursam sınavlardaki (özellikle TYT) soruların çoğunluğu zaten yeni nesil artık. Özellikle TYT Matematik'in çoğu yeni nesil. Problemler olsun. Basit üslü ve köklü sayılar, oran orantı, mutlak değer olsun, toplama çıkarmayı bile yeni nesil soruyorlar. Problemleri açmama bile gerek yok. AYT genel olarak bilgi ağırlıklı olduğu için orada yeni nesil sormaları zor zaten. Çok yeni nesil sormazlar AYT de. @Alex Casey

AYT fen konuları çok yorucu ve zor konulardır. Bilgilerin oturması içinde ne kadar önceden başlarsan o kadar faydalı. Bence aralık ayı gelmeden ufak ufak başlamalısın. O zamana kadar iyice TYT yüklemesi yap kendine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…