TYT ve AYT için ders nasıl çalışılır?

videocu

Picopat

Temelim yok. Geçen sefer TYT girdiğimde ham puanım 230-240 arasıydı ek puanla beraber 252 almıştım. Bölüm seçtim ve bölüme gitmediğim için meslek lisesinden gelen ek puan hakkımı kaybettim.

Kazanmak istediğim bölüm: Sayısal.

Temelim yok. Geçen sefer TYT girdiğimde ham puanım 230-240 arasıydı ek puanla beraber 252 almıştım. Bölüm seçtim ve bölüme gitmediğim için meslek lisesinden gelen ek puan hakkımı kaybettim.

Kazanmak istediğim bölüm: Sayısal.

İlk önce temelleri atacaksın alternatif videolar ile. Temelsiz konuya başlangıç yapamazsın zaten. Sayısal istiyorsan TYT odaklanıcaksın biraz. AYT'den önce TYT gelecek senin için. Temelini attığına emin olduktan sonra. Her konu hakkında soru çözümleri yapıp konuyu kafanda pekiştireceksin. Düşük seviye bir kitaptan soru çözümüne başlayıp doğru yanlışlarına bakacaksın. Basit seviye olan kitabı tamamen anlayıp soruları çözdüğünde seviye atlatacaksın. Zor seviyelere başlayacaksın. Sadece kitap odaklı yapmayacaksın bunu yine videoları izlemeye devam etmen lazım. Ayrıyeten videolardaki hocaların söylediği önemli yerleri detayları veya aklında durmayacağını düşündüğün yerleri de not alıp tekrar edeceksin ki aklına kazınsın. Kendini fazlasıyla sınaman lazım. O arada AYT'yi de kesmeyeceksin fakat daha çok TYT'ye odaklı olacaksın. İradene güveniyorsan yapabileceğine inanıyorsan üstesinden gelemeyeceğin hiçbir şey yok. Başarılar.

Şu an ODTÜ'de bilgisayar mühendisliği okuyorum hocam. 2022 YKS'ye girmiştim ben. 11'de çalışmaya başladım. Normalde fen lisesi öğrencisiydim ama asla bir lise temelin yoktu. Hiç çalışmadım. 11'e gelince TYT AYT karışık bir program hazırladım. Bir gün içinde hem TYT'nin konularına hem de AYT konularına bakıyordum. Çok zor oldu çünkü ne TYT temelim var ne de AYT sayısal yeteneğim. Her gün paragraf ve geometri çözdüm. Benim eksiğim bu iksiydi en çok da. Sonra yavaş yavaş her gün 6-7 saat arası çalıştım. 12 de çok rahattım. Çünkü 11'in yazında ben 12. Sınıf konularını bitirmiş ve kolayca AYT TYT deneme çözebilecek hâle gelmiştim. 1 yıl boyunca varsa eksik olduğum konular onların üzerine gidip paso deneme çözdüm. Sonra da çok şükür geldi derece. Zaten ODTÜ bilgisayar istiyordum, yazdım. Sadece çok çalışmak yetiyor TYT AYT'yi birlikte götürmeli

Technopat Haberler

Geri
Yukarı