Yavaştan AYT başlanabilir eğer çok geride değilseniz. LTİ, bitki biyolojisi, organik kimya ve modern fizik kısmını çözmezsiniz. Zaten fen kısmında bu konular 8-9 soru falan, matematikte de 8-12 soru çıkıyor yaklaşık. Kalan 60 soru da 2 saatte falan çözülürse iyi olur tabi.Arkadaşlar TYT-AYT netleriniz ne civarda? Benim TYT 70-90 arası çok dalgalanıyor. Sınavda da böyle olmasından korkuyorum. 1 2 bitmemiş konum kaldı. AYT denemesi olmadım ve daha başlamadım denilebilir 6 ay yeterli mi konular için? Günlük 6-10 saat arası çalışmaya gayret ediyorum, OBP 88 hedefim 15.000.
Hocam siz de azimli çalışıyorsunuz gibi bence forum süresini azaltın birazTYT 45-50 arası gidiyor benim. AYT denemesi henüz yapmadım. TYT en geç Şubat'a biter benim. Senin netlerin yine iyi. Deneme çözerek eksiklerini kapatırsın. 6 ay bence uzun bir süre. Güzel bir çalışma ile arayı kapatabiliriz. Başarılar.
Normalde foruma iki ay ara vermiştim hocam, ama sıkıntıdan geri dönmeye karar verdim. Bazı hocalarım da sizin gibi bırakmamı önerdi. En yakın zamanda giriş sürelerimi azaltacağım. Steam gibi platformlarda da fazla vakit harcıyorum. Ona da bir çözüm bulmaya çalışacağım.Hocam siz de azimli çalışıyorsunuz gibi bence forum süresini azaltın birazTürkçe ve matematikte alışkanlık gerekiyor, kazandığınız zaman yükselir ama biraz daha sıkı çalışmanız lazım bence. Ders ders netlerinizi yazabilir misiniz acaba ?
Branş | Net | Doğru | Yanlış | Boş |
Türkçe | 22,75 | 25 | 9 | 6 |
Tarih | 2.09 | 2 | 0 | 3 |
Coğrafya | 2 | 2 | 0 | 3 |
Felsefe | 2,29 | 3 | 1 | 1 |
Din | 0 | 0 | 0 | 5 |
Matematik | 12,75 | 14 | 5 | 11 |
Geometri | -0.50 | 0 | 2 | 9 |
Fizik | 3.50 | 4 | 2 | 1 |
Kimya | 2.50 | 3 | 1 | 5 |
Biyoloji | 0.75 | 1 | 1 | 4 |
TOPLAM | 47.50 |
Geometriyi hep erteliyorum. Bir sıkıntı olmazsa pazar günü üçgenlere geçeceğim. Oradan hız kazanıp 2-3 haftada üçgenleri bitirmeyi düşünüyorum.
Planınız güzel bence, bu zamanlar için iyi. Geometri için geç kalmışsınız sadece. Üçgenler de aslında zor değil ama temel bir konu olduğu için üstünde uzun durulmalı bence. Yine de sonra dörtgenler, analitik falan derken bayağı zamanınızı alabilir o yüzden yeni yıla kadar başlayın bence. Karekök TYT Geometri gibi kolay bir kitabı da çözerseniz yanında iyi olur.Mesela size yarınki planımı anlatayım. Sabah 08.00-13.30 arası dershane dersine gireceğim. Oradan belki ara veririm 1 saat. Ondan sonra bugün gördüğüm dersleri tekrar edeceğim. Tekrardan sonra polinom ve çarpanlarına ayırma için 100 soru çözmeyi planlıyorum. Bunları da çözdükten sonra kimyaya geçeceğim. Atom ve Periyodik sistemi tekrar edeceğim.
Süre yetmeme sorunu da sınav içinde zaman ayarlayarak çözülebilir. Mesela Türkçe'ye 35dk, sosyale 15dk, matematiğe 45 dakika ve fene 10 dakika gibi bir süre ayırıp artan zamanda boşlara dönebilirsiniz. Bir soru üstünde 3-4 dakikadan fazla harcanmamalı zaten çünkü düşündükçe boş yere yorulmuş oluyorsunuz. Hatırlıyorum mesela 2-3 boş ile denemeyi 15 dakika erken bitirdim ama sınav sonuna kadar o sorulara uğraşıp yapamamıştım. O süre ile genel kontrol yapsam 2-3 dakika da boşlara ayırsam çok daha iyi olurdu.@Camila aslında hocam sosyali en sona bıraktım. Doğal olarak süre yetmedi ve çözecek kafa kalmamıştı. Yoksa dini fulleyebilecek bilgi var ben de. Bu denemeden önceki denemede 4'e 1 yapmıştım. Sosyal için ek bir şey yapar mıyım bilmiyorum. Bunun için konu da açıp detaylı bilgi alabilirim.
Hocam planı yarı yarıya uyguladım. Performans ödevlerinin günü yaklaştığı için ödevlere asıldım. Vakit kalırsa polinom sorularını çözeceğim. Geometri için ayrı bir sarfiyat vermem gerek dediğiniz gibi. Vakit olduğunca geometriye asılacağım.Planınız güzel bence, bu zamanlar için iyi. Geometri için geç kalmışsınız sadece. Üçgenler de aslında zor değil ama temel bir konu olduğu için üstünde uzun durulmalı bence. Yine de sonra dörtgenler, analitik falan derken bayağı zamanınızı alabilir o yüzden yeni yıla kadar başlayın bence. Karekök TYT Geometri gibi kolay bir kitabı da çözerseniz yanında iyi olur.
Süre denetimine önem vermeye çalışacağım hocam. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Süre yetmeme sorunu da sınav içinde zaman ayarlayarak çözülebilir. Mesela Türkçe'ye 35dk, sosyale 15dk, matematiğe 45 dakika ve fene 10 dakika gibi bir süre ayırıp artan zamanda boşlara dönebilirsiniz. Bir soru üstünde 3-4 dakikadan fazla harcanmamalı zaten çünkü düşündükçe boş yere yorulmuş oluyorsunuz. Hatırlıyorum mesela 2-3 boş ile denemeyi 15 dakika erken bitirdim ama sınav sonuna kadar o sorulara uğraşıp yapamamıştım. O süre ile genel kontrol yapsam 2-3 dakika da boşlara ayırsam çok daha iyi olurdu.