TYT ve AYT'ye nasıl çalışmalıyım?

Arkadaşlar merhaba. Son sene sözel bölümü öğrencisiyim. Hedefim 360 puan civarı bir puan çıkarmak. 170 gün kaldı fakat ben halen çalışmaları bir tempoya oturtamadım. Daha başlayamadım bile. Nasıl ve nereden başlayacağımı bilemiyorum. Her gün paragraf çözmekten başka bir şey yapmıyorum. Akranlarım AYT'ye başlayacak ben hala TYT'ye başlamadım. Matematikten kek soruları çözeceğim. Matematik için 4-5 net yeterli. Kendime bir program yapamıyorum. Yardımcı olur musunuz? 170 gün kaldı ve tedirgin olmaya başladım.

Son düzenleme:
Youtube'da Gri Koç diye bir kanal var. Çok güzel destek ve programlar yapıyor. Ben oradan baya kendimi geliştirmiştim tavsiye edebilirim. Bu konu hakkında Youtube'da baya güzel videolar da var. Onlara da bakabilirsiniz.

Sözel kısmındaysanız zaten edebiyat ve sosyal grubundan ders almışsınızdır. Sizin için iyi olur bence, umarım geçen sene de eserleri okumuşsunuzdur. 360 civarı bir puan için de çok iyi TYT yapmasanız bile ortalama üstü bir AYT gerekli. Bu yüzden edebiyat ve sosyal grubuna ağırlık vermenizi öneririm.
En az 50 net TYT, 55-60 civarı da AYT neti ( veya 65 TYT 45-50 AYT ) yapmanız lazım. Öncelikle birkaç tane içinde tüm konuların olduğu TYT ve AYT denemesi alıp yapabildiğiniz kadarını yapmaya çalışmanızı tavsiye ederim ki ne kadar ilerlemeniz gerektiğini görmüş olursunuz. TYT için Matematikte tam olarak sıfır olsanız bile artan zamanda soruları anlamaya ve yorumlamaya çalışın çünkü dört işlem ve çok az konu biliyorsanız 6-7 soruyu rahat yaparsınız. Fene ise bakmanıza gerek yok, bildiğiniz konu varsa yapın sadece. AYT kısmına da uğraşmanız daha önemli çünkü hem %55 ağırlığa sahip hem de son 2 yılda aşina olduğunuz konuları içeriyor. Denemeyi olabildiğince erken çözmeye çalışın bence, sonuçlarına göre planınızın TYT-AYT dengesini oluşturabilirsiniz. Ondan sonra günlük 6-10 saat arası bir plan oluşturup konu çalışmaya başlamanız faydanıza olur. Bence planda önce TYT sonra AYT gibi bir sıra izlemenize gerek yok, zaten fazla matematik ve fen yapmayacağınız için çok rahat olursunuz TYT'de.

Hocam TYT Türkçe konularını belirledim ve not aldım. Fakat AYT hiç yok maalesef. Sıfırdan konu çalışımı ile birlikte soru çözümüne geçeceğim. Program hazırlayamıyorum. Bilginiz varsa ve eğer sizi de yormayacaksam program hazırlamam da yardımcı olur musunuz?

Adamakıllı TYT'ye 1 ayını ayır, ve ve bu ayın 2. haftasında TYT denemelerine başla. Her hafta en az bir tane çöz. Eğer kendine güveniyorsan dediklerimden sonra sınavda 80+ net yapabilirsin. Eğer ki neden 2. haftada başlıyorum, konuları daha öğrenmemiş olacağım dersen cevabım şöyle olur:
Şu an amacın net sayını arttırmak değil süre kontrolünü sağlamak. Tüm konuları bitireyim öyle deneme çözerim deme sakın. Çünkü ilk denemelerde genelde 25 net yapılır yaklaşık, temelin varsa dahi 40 olur maks. (genelde). Yani konuları tamamen bitirsen bile süreyi kullanamayacağın için bitirdiğin konuların sorularını denemede göremeyeceksin bile. AYT için de sayısalcı olduğum için tek önerim 'AYT konularına başladığında TYT alan denemesi çöz mutlaka' olur.

Önerileriniz için teşekkür ederim. Pomodoro tekniği uygulayacağım sanırım. Yazdığınız öneriyi uygulayacağıma emin olabilirsiniz. Teşekkür ederim
Hocam biliyorum konu dışı ama profil fotoğrafınızı atabilir misiniz

Kendi programınızı kendiniz daha iyi hazırlarsınız bence ama size birkaç tavsiye verebilirim. Ben sayısalcı olduğum için sadece sınavda arta kalan zamanda AYT eşit ağırlık ve sözel sorularına bakıyordum. Konulara çok hakim değilim ama TYT ile çok alakası yok soruların onu söyleyebilrim. Genel olarak bilgi ağırlıklı olduğu için her konuyu iyi kavrayıp bol soru çözmelisin AYT'de, zaten sözel soruları fazla zaman almadığı için bol bol çözersin diye düşünüyorum. Ders programı oluştururken de her gün 4-6 konu + her konudan 50-60 soru şeklinde ilerleyebilirsin. Günlük birer konu Türkçe ve edebiyatı sabit çalış mesela, günde 2-3 konu sosyal, 1 konu da matematik çalışsan güzel olur. Sosyal'de AYT konu anlatımı dinleyip ikisinden de soru çözersen daha iyi olur çünkü konuların bir kısmı TYT ile ortak. Aynı zamanda @delvarto 'in dediği gibi yavaştan denemelere de alışman lazım, onları da ihmal etme.

Hocam biliyorum konu dışı ama profil fotoğrafınızı atabilir misiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…