TYT YDT için kaynak ve deneme önerisi

Luser 2

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikte TYT matematikte geometri, permütasyon kombinasyon, binom açılımı hariç diğer tüm konuları bitirdim fakat problemlerle ilgili günlük 10 soru çözmeye başlayacağım, elimde herhangi bir kaynak bulunmadığı için nereden ilerleyeceğimi bilmiyorum TYT netlerim 30 35 arasıydı en son daha TYT'ye başlamamışken, bu arada Tablet'den çalışıyorum sınava, YDT'ye gelirsek tüm konuları bitirdim ve arkadaşımın verdiği 8 tane deneme vardı 40'lardan başlayıp 70'lere kadar çıktım, çözdüğüm kaynakta ydtpublishing idi. Diğer şeylerden bahsedersek günlük en kötü 1 buçuk 2 saat arası kitap okuyorum ve bunun içerisinde İngilizce makalelerde dahil.
Arkadaşlar sizden isteyeceğim hem TYT olsun hem YDT olsun bana güzel deneme ve kaynaklar önerir misiniz, mesela matematik için Eyüp b. Soru bankasını alıp kafam patlayana kadar çözmek ve kendimi zorlamak istiyorum (alıştırmak için) peki sizler bana ne önerirsiniz?

Hocam YDT icin oneriniz var mi? Bende size TYT için oneri yapayim birlikte karsilikli yardim edelim birbirimize. Su an YDT'de Tenses ve Baglaclar-Edatlar konularina calisiyorum. Netlerim 30 civarinda.

TYT için sunlari önerebilirim. Problemler icin bilgi sarmal kaynagini cozebilirsiniz. Deneme için, TYT krallar karmasi ve ÇAP yayinlarini onerebilirim. TYT matematik için cozmediyseniz 345, bilgi sarmal ve zor istiyorsaniz apotemi cozebilirsiniz.

Hedefiniz neresi ve günlük ne kadar çalışıyorsunuz bende YDT ögrenciyisim merakdan soruyorum. Şu an beni tek endişelendiren YDT'yi nasıl halledecegim.

Hocam YDT olarak şu an dilkonun şu test kitabından yararlanıyorum, paragrafı bana biraz kolay geldi ama çok yararı dokundu, ekstra olarak BBC, the scientist gibi sitelerden makale okuyorum o esnada bilmediğim gerek phrasal verb olsun, vocabulary olsun, onlardan kelime falan çıkarıyorum bence YDT için en önemli şey düzenli olarak deneme olmak (yayın olarak: ydspublishing baya iyi) ve günlük Türkçe kitap okumak neden derseniz, benim normalde netlerim 55 65 arasındaydı sonra kitap okuyarak ister istemez ingilizceye de yararı dokundu bunun sayesinde odağım fena bir şekilde arttı ben bu arada sosyal medya falan kullanmıyorum beyin yanınca kitap okumaya veriyorum kendimi, ekstra olarak uyku düzeni çok önemli max 12 de yatılmalı bence çünkü geç yatınca hem geç kalkıyoruz hem de vücut kendini toparlayamıyor. Benim uyku düzenim akşam 12 sabah 7, YDT için ekstra merak ettiğin varsa yardımcı olurum.

Hedefiniz neresi ve günlük ne kadar çalışıyorsunuz bende YDT ögrenciyisim merakdan soruyorum. Şu an beni tek endişelendiren YDT'yi nasıl halledecegim?

Hocam normalde ben 12, 13 saat çalışıyordum şu aralar bir değişiklik oldu 7 saat falan çalışıyorum, hedef vallaha ne diyeyim TYT'den düzenli olarak deneme çözsem çeviri bilimi diyeceğim de, ben gerçekçi olarak Boğaziçi İngilizce öğretmenliği düşünüyorum, hocam ben Mat'ın %85'ini bitirdim de, matematik için bana ne önerirsiniz? Kafamda Eyüp B'den ilerlemeyi düşünüyorum soru bankası alarak, kafayı full yorarak sonrasında zorlandığım kısımlarda sadece video çözüm izlemeyi düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• 1735409410678.png
    498,3 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Valla hocam bende bogaziçi ingilizce ögretmenligi istiyorum ama tam tersi ben ydt de zorlanıyorum matematik için en iyisi bence basitligi atmak için miktroorijinal orta seviyede 345 ama ben orta üstü istiyorum dersen bilgi sarmalı en sonda 3d çözebilirsin istersen.

Birşey daha soracagım okula gidiyormusunuz?

Hocam çok teşekkür ederim. Artı olarak şunları sormak istiyorum. Ben YDT 2024 sinavina baktigimda kelimelerin ve cumlelerin cogunu anlamiyordum. Cok fazla spesifik ve akademik secilmis kelimeler var. Bunlari nasil ezberleyebilirim? Gramer hakkinda tavsiyeniz var mi nasil calisabilirim? Siz video izleyerek mi calisiyordunuz, test mi cozuyordunuz?

Bu arada TYT icin kesinlikle Eyup B baslayin. Matematik netleriniz 20 ise 30 olur. Cok yarari dokunuyor. Birde Eyup B'den izleyip hemen ardindan 3D'den testini cozerseniz cok iyi olur.

Yok hocam ben meslek lisesi mezunuyum, (4 yılı çöp kovasına atmış biri) tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Ya ben önceden İngilizce kursuna gitmiştim oralarda birazcık birikim vardı ama bu önemsiz bence, video olarak benim hoca 2024 YDT videolarını izleyerek, tüm konulardaki yapıları, kuralları vs Excel'de not ederek çalıştım, ezberleme metoduna gelirsek ben önceden "blarma" diye bir uygulama kullanıyordum (APK) 2000'lere yakın kelime yapmıştım çok işime yaradı ekstra olarak dediğim gibi bol bol BBC gibi sitelerde "phrasal verb, vocabulary" öğrenebilirsiniz, bir tane daha bir şey söyleyeyim, makalelerdeki grammer yapıları çok karmaşık gözükebilir bu yüzden siz ne kadar, relative clause, noun clauses, reductions, quantifiers (conjuctions yani bağlaçlar) konusunda kendinizi geliştirirseniz YDT size o kadar kolay gelir) ve isterseniz sizinle paylaşabilirim inanıyorum ki çok işinize yarar (2024 YDT benim hoca videolarındaki screenshotslardan (bir nevi not gibi) oluşuyor)

Son düzenleme:
Rica ederim,benlede paylaşabilmeniz mümkünmüdür?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…