TYT yetişir mi?

Caann11

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, iş yeri mezuniyet istediği için 240 puanlık bir bölüm hedefim var ama gerçekten yıllardır kitap açmadım, sıfırım ve en kolay Türkçe konularında dahi binbir kuralı aklımda tutmam gerektiğini görünce sınava çalışma işini son haftalara bırakmakla hata yaptığımı gördüm. Aklımızda çok şey tutmamız gerekmesi bir kenara sorular da şaşırtmalı. Diploma notunu da eklediğimde 20 net gibi bir rakam yapmış olmam gerekiyor. Sizce pes etmeli miyim yoksa özellikle kolay olan konularla işi bitirebilir miyim?

Merhaba, iş yeri mezuniyet istediği için 240 puanlık bir bölüm hedefim var ama gerçekten yıllardır kitap açmadım, sıfırım ve en kolay Türkçe konularında dahi binbir kuralı aklımda tutmam gerektiğini görünce sınava çalışma işini son haftalara bırakmakla hata yaptığımı gördüm. Aklımızda çok şey tutmamız gerekmesi bir kenara sorular da şaşırtmalı. Diploma notunu da eklediğimde 20 net gibi bir rakam yapmış olmam gerekiyor. Sizce pes etmeli miyim yoksa özellikle kolay olan konularla işi bitirebilir miyim?

Çok soru çıkan konuları belirleyip onları çözmeye çalışın. Ayrıca TYT matematiği büyük ölçüde formül bilmeden de yapabiliyorsunuz. Çoğu problem sözlü olarak yapmanız gereken denklemi açıklıyor çünkü.

Çok soru çıkan konuları belirleyip onları çözmeye çalışın. Ayrıca TYT matematiği büyük ölçüde formül bilmeden de yapabiliyorsunuz. Çoğu problem sözlü olarak yapmanız gereken denklemi açıklıyor çünkü.

Hocam bende bu yıl TYT'ye gireceğim şu an 20 net anca yapabiliyorum en az 40 net yapmam lazım tavsiyeleriniz var mı?

@Rona

240 puanlık bir bölüm mezuna kalınmaz hocam. Türkçeyi Türkçe biliyorsanız 20 net çıkarırsın. Matematik de problem konusuna çalış biraz 20 net de oradan gelir klasik mat bilgileriyle. 80 diploma puanın varsa 260 puan geliyor yerleştirme ile 300 puan.

40 net yazdım da sen zaten 20 net istiyormuşsun. Koklayarak 20 net yaparsın zaten.

Hocam bende bu yıl TYT'ye gireceğim şu an 20 net anca yapabiliyorum en az 40 net yapmam lazım tavsiyeleriniz var mı?

@Rona

Hocam aynı taktikleri uygulayabilirsiniz. Ek olarak konuları bitirdikten sonra test çözmek ciddi anlamda katkı sağlıyor. Tabii soru sayısından çok düzelttiğiniz yanlış sayısı önemli. Örneğin bir testte 12 doğru 4 yanlış 4 boş yaptınız. O 4 yanlış ve 4 boş soruya dönüp tekrar çabalayın. Hemen çözüm videolarına başvurmayın.

Türkçe ve sosyal yoruma dayalı zaten. 20 yaparsın ikisinden sadece yorum sorularını yapsan
Bu aslında pek soru değil strateji yapıyorum: Malum fazla zamanım yok, mesela Türkçede 10 net getirebilecek kolay konuları adım gibi bilsem ama deneme çözmemiş olsam sadece soru tipini bilerek soruyu doğru yapar mıyım ? Ya da hepsini bir kenarıya bırakıp sadece paragraf mı çalışsam tüm soru tiplerini öğrendikten sonra günde +100 soru çözebilirim.

Son düzenleme:
sosyal grubuna bakılabilir 240 puan kolay olur eğer az bir türkçe bilginiz var ise. Matematikten de problem kitabı alın bir adet kolay seviyede bence yaparsınız

Technopat Haberler

Geri
Yukarı