TYT'de 15 netten 60 nete çıkmak mümkün mü?

499604

Hectopat
Arkadaşlar en son denemede 15 net yaptım. Hedefim 60 net 2 yıllık elektronik teknolojisi istiyorum. 60 nete ulaşmak için nasıl çalışmalıyım? (matematikte temelim yok problemler kitabı aldım ona başlayacağım.)
-Netler
Türkçe: 10 net.
Sosyal: 5
Matematik: 0
Fen: 0

Hocam sosyal falan okuduğunu anlama genellikle tarihte falan birkaç bilgi baksan 10 net yapman lazım. Türkçede paragraf al full paragraf çöz. Matematikte ve fizikte kolay kaynaklardan çözmeye başla ilerlersin.

Mezun olarak şu an bende tytdeyim 12'de netlerim 30lardaydı şu an 70-80e çıktı. Türkçe paragraf ve matematik temelin yoksa antrenmanlarla matematiktiğin 2kitabını bitirip halledebilirsin, sosyal TYT bilgi istemiyor okuyup anlama sadece, feni kimya hariç deneme çözerek 0'dan yapabilirsin.

Her şey sende bitiyor.
Disiplin disiplin disiplin!
Sana boş vakit harcatacak şeyler aklına geldiğinde
Sus lan! Konuş dedim mi lan sana" şeklinde beynini uyar. Şahsen ben disiplini kaybettiğimde böyle yapıyorum.

Bu aşamada netini en kolay arttıracak şey problemler bakman, TYT fen kamplarını takip etmeye başlaman ve temel geometri bakman üçgenler özellikle. Bunlar netini çok arttırır çünkü matematik 0 ve fen 0 ise temel matematik ve problemler çalışırsan gayet arttırabilirsin matematik netini öyle derece yapacak kadar yüksek yap demiyoruz da 10 15 tane yaparsın bence. Fende de öyle konuları izleyip çalışman lazım. Türkçedeki 10 netin de paragraftan ise eğer dil bilgisi bak ufaktan.

Gayret edip bu netleri elde ediyorsan sıkıntı var gibi duruyor. En azından Türkçe'de 20 net civarı yapabilmen lazım. Geçen sene Haziran ayında çalışmaya başladığımda 37.25 netle başlamıştım. Bu zamanlarda ise 65-72 net arası dolanıyordum. İş azme ve gayrete bağlı. Ayrıyeten TYT, AYT gibi bilgi ölçme ağırlıklı bir sınav değil. TYT'de pratiğin iyi olmalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı