TYT'de 70 net yapmak için nasıl bir program uygulanmalı?

CryingDark

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba ben bir dilciyim ve Sakarya Üniversitesi'nin mütercim tercümanlık bölümünü hedefliyorum ve net hedeflerim kısacası şöyledir;

Türkçe: 30+
Sosyal: 15+
Matematik: 15+
Fen: 5+
YDT: 70.

Daha şimdiden 9 ay var ve günlük en az 4 en fazla 6 saat kadar çalışmayı düşünüyorum.
Sizce TYT'yi nasıl ele almalıyım günlük olarak saat en geç 10 da kalkıyorum ve güne en az 30 soru çözerek başlıyorum, ardından 2-3 saat matematik ve kalan 2 saatte ise haftalık olarak günlere ayırdığım TYT dersleri var, sizce verebileceğiniz bir öneri var mı?

Şu anki netlerim;
20 net Türkçe.
10 net sosyal.
1 net matematik.
0 net fen.
YDT: 62.

Son düzenleme:
Her gün rutin olarak 30 paragraf çöz ve çözerken süre tut.
Matematik için ise mert hoca TYT kamp kitabını öneriririm, onunla beraber matematigi halledebilirsin.

Her gün rutin olarak 30 paragraf çöz ve çözerken süre tut.
Matematik için ise mert hoca TYT kamp kitabını öneriririm, onunla beraber matematigi halledebilirsin.

Zero matematik kampını takip ediyorum kitabını da aldım gerçekten çok açığım vardı yavaş yavaş kapanıyor denklemlere geçtim bu kitabı 1 ayda bitirmeyi düşünüyorum en geç.
Paragraftan sıfır risk ve paragrafın ritmi aldım.

Hocam öncelikle fen dersleri size kolay net kazandırabilecek konular var onlara çalışarak 10 net üstü yapabilirsiniz.

Hocam öncelikle fen dersleri size kolay net kazandırabilecek konular var onlara çalışarak 10 net üstü yapabilirsiniz.

Tavsiyen için teşekkürler peki belli konulara mı bakayım örneğin mitoz mayoz sürtünme kuvveti gibi yoksa bütün fen konularına mı bakayım.

Ayrıca sorun şu şöyle bir bakınca bir masa dolusu kitap var hangi birine bakacağımı şaşıyorum
Daha önce hiç bu kadar çalışmayı denememiştim bu sene mezun senem

Hocam biyoloji kısa onu tamamen bitirin. Kimyada aynı şekilde ama fizikte bazı konular zor ve 1 veya daha az soru geliyor onları çalışmada sona koymak mantıklı.

Hocam düzenli duruyorsa kitapların fotoğrafını atarsanız yardımcı olabilirim isterseniz.

Tabii.

Dosya Ekleri

• rn_image_picker_lib_temp_24879543-188f-4e48-ab14-4cf3af72289b.jpg
    293,1 KB · Görüntüleme: 64
Hocam paragraf kitaplarından istediğinizi günlük olarak belli bir sayıda çözün azar azarda dil bilgisi bakın ne zaman bakmak isterseniz. Biyolojiden konu videoları ile beraber o kitap 2 3 haftada biter. Fizik kitabı da o kitabın videoları ile 1 ay civarı bitebilir kimyadan kaynak göremedim ama kimyada 1 ay civarı bitebilir bunlar toplam 3 ayda biter ancak çok ders çalışan biri olmadığınızı söylediniz o yüzden 4 ay civarı olarak düşünelim eğer bunları düzgün bir şekilde bitirirseniz bitirdikten sonra haftanın belli 1 2 günü Türkçe fen branş denemeleri çözerek devam edebilirsiniz. Geriye kalan süredede sosyal ve matematik sizin istediğiniz düzeye gelecek kadar zamanınız olur. Bu şekilde yaparsanız düşüncem en az 13 net fen 30 net Türkçe 15 net sosyal 20 net civarıda matematik elde edersiniz. Kafanıza takılan bir şey varsa sorun söyleyeyim hocam.

Kimyadan korktuğum için almadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…