TYT'de bir konuyu bitirmek için kaç soru çözmek gerekli?

XSamurai

Hectopat
Selamünaleyküm. TYT'de bir konuyu bitirmek için kaç soru çözmeliyim? Ya da bir konuyu bitirdiğimi anlamak için nasıl bir yol izlemeliyim?

Aleykümselam. Hocam böyle bir soru skalası yok önce bu fikri rica ediyorum kafanızdan çıkartın. Bir konuda ustalaştığınızı çözdüğünüz soruların doğruluk sayısından ve çözme sürenizden anlayabilirsiniz. Özellikle 3D ve orijinal gibi yayınlardaki sorularda da çoğunluklu doğru yapıyorsanız ustalaştım diyebilirsiniz. Ancak hatırlatmakta fayda var özellikle TYT için ustalaştım deyip peşini bırakırsanız 2-3 ay sonra o konu namına sadece başlıkları hatırlarsınız sınava kadar arada bir konuları hatırlatın kendinize.

Aleykümselam öncelikle. Benim şahsi fikrim bu konundan konuya değişir çünkü matematikte fonksiyonlar konusunu anlaman için 150-200 soru çözmen gerekiyorken bu durum tarhin herahngi bir konusunda 20-30 sorya kadar düşüyor. Ama bana şahsi fikrimi soracak olursan matematikte bir konu için 100-150 soru ortalama diğer dersler içinde 50 soru yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Tamamen seviyenize ve anlama kapasitenize bağlı bir durum. Eğer sorularını çözerken doğru doğru sayınız epey yükseldiyse ve hızınız arttıysa büyük ihtimal bitirmişsinizdir. Daha sonrasında denemeler belli eder zaten.

Aleykümselam. Hocam böyle bir soru skalası yok önce bu fikri rica ediyorum kafanızdan çıkartın. Bir konuda ustalaştığınızı çözdüğünüz soruların doğruluk sayısından ve çözme sürenizden anlayabilirsiniz. Özellikle 3D ve orijinal gibi yayınlardaki sorularda da çoğunluklu doğru yapıyorsanız ustalaştım diyebilirsiniz. Ancak hatırlatmakta fayda var özellikle TYT için ustalaştım deyip peşini bırakırsanız 2-3 ay sonra o konu namına sadece başlıkları hatırlarsınız sınava kadar arada bir konuları hatırlatın kendinize.
Hocam şuanda örnek vermek gerekirse, Bilgi Sarmal ve 345 yayınlarının TYT matematik soru bankalarını çözüyorum. Çok zor soruları dışında genel olarak çözüyorum. Fakat yinede o konuyu tam olarak bitirdiğimden emin olamıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı