TYT'den bilgisayar mühendisliği kazanılır mı?

LordRagnar

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GEFORCE RTX 4060 - RYZEN 5 5500 - 16 GB RAM - 512 GB SSD - BİOSTAR B450MH ANAKART - MONSTER ARYOND 180 HZ 23 İNÇ MONİTÖR
Meslek
HAYALİM POLİS ÖZEL HAREKAT
Merhaba ben 11. sınıf ve eşit ağırlık bölümü öğrencisiyim. Seneye TYT sınavına gireceğim kafamda bilgisayar mühendisliği bölümü var ama sayısal bölümden gidiyorlarmış. Eşit ağırlık öğrencisi olan biri bilgisayar mühendisliği yazabilir mi yazamaz mı?

AYT'de fen ve matematik çözersen gidebilirsin değiştirebiliyorsan alanını değiş sayısala geç. Ama yapabilirim diyorsan geç yoksa büyük pişman olursun söyleyeyim.

Bilgisayar mühendisliği sayısal alan olduğu için eşit ağırlıkta yaptığın sıralama ile bilgisayar mühendisliğine giremezsin.

@LordRagnar Kafanda soru işareti kalmaması için sana kısaca şöyle anlatayım. 2 yıllık bölümlere TYT ile girilir TYT 9. ve 10. sınıfta gördüğün konuların olduğu bir sınavdır. 4 yıllık bölümlere de TYT+AYT ile girilir. Bilgisayar mühendisliği için bu iki sınava da girip AYT sınavında sayısal kısmı yani Matematik ve Fen çözmen gerekiyor. Okulda okuduğun bölümün hiçbir önemi yok. Ama eşit ağırlık olduğun için bilgisayar mühendisliğine girmen için ekstra olarak AYT'de Fen bilimleri bölümünü de çözmen gerekecek. Bu dersleri almadığın için bir hayli zorlayıcı olur. Bu yüzden sınıfını sayısal olarak değiştirmeni öneriyorum.

Ne öğrencisi olduğunun bir önemi yok sadece sınavda çözdüğün sorular önemli.

Mesela sen AYT sınavında Matematik ve Fen çözersen sayısal puanın ona göre hesaplanır, çözmezsen sayısal puanın olmaz.

Yine AYT'de Türkçe ve Matematik çözersen eşit ağırlık puanın hesaplanır, çözmediysen hesaplanmaz.

Sözel puan için de AYT'de Türkçe ve Sosyal çözüp çözmemen etkiler.

TYT sınavında ise puan, sayısal veya sözel diye ayrılmıyor.

Eğer sayısal bölüm istiyorsan TYT sınavı + AYT sınavında da sayısal ile alakalı dersleri çözmen lazım.

AYT girmezsen sadece TYT puanı ile 2 yıllık bölümlere gidebilirsin.

Ek olarak: Sayısal bölüm istiyorsan sayısal derslerini görmen daha faydalı olur o yüzden okulda da sayısal sınıfına geçebilirsin.

@kararsizkaldimyardim hocamın dediği gibi eşit ağırlıksın diye sayısaldan tercih yapamamak gibi bir durum yok. Zaten bilgisayar mühendisliği taban sıralaması 300.000lerde yalandan çalışsan bile girersin ama üniversite kötü olur. Bence çalışıp 100.000 yapıp görece daha iyi bir üniversitede okumak daha mantıklı.

Mühendislik bölümleri sayılsaldır. Ayt ye de girmeniz gerekir.

Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği gibi bölümler sayısaldır. Bunun için de hem TYT'nin tamamını hem de AYT’nin sayısal kısmını çözmen gerekli.

Madem eşit ağırlıkçısın, Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünü neden düşünmüyorsun? Hem 4 yıllık, hem eşit ağırlık ile alıyor, hem de mezunları yazılımcı olarak çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
o bölümü düşüneceğim hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…