TYT'ye başlamalı mıyım?

Peki öyle yapayım verdiğin tavsiye için sağ ol dostum.

Yani bitirdim bitirdim de.Sınavlara hep son gün çalıştım 85 ortalamam var.Yani unutmuş olabilirim hepsini çok bir şey yapamadım maalesef.Saten ortalamam galiba düşük.Belki de yüksektir bilmiyorum.

Hedefine göre düşük veya yüksek olabilir. Anlaman için örnek verecek olursam 95.5 ortalama beni iyi bir sıralamada 160 kişi geri çekti ancak ham puanda 100k bandında sıralama elde etseydim beni 5-10k kişi öne çekebilirdi.

Güzel çalışırsan ortalamanı hala yükseltebilirsin daha önünde 2 sene var. Bence değerlendir.

Bana çok düşük geliyor ortalama.Yani minimum 50k için 85 çok düşük değil mi?Değerlendirmeye çalışacağım elimden geldiğince.Yani 9. sınıfta 93 ortalama yapıp 10. sınıfta 76'ya düşürmek eşşeklik değilde nedir ki?

Benim 9-10. sınıfım 93 küsür gelmişti. 11 ve 12. sınıfta arttırarak 95.5 yaptım. Bence ortalamayı 76’ya düşürmene sebep olan şeyleri belirleyip hayatından çıkarman ya da belli düzeyde azaltman iyi olur. Arkadaş çevresi, oynadığın oyunlar veya başka şeyler olabilir. Gözden geçirmeni öneririm.
50k için 85 düşük evet. Ancak 2 sene düzgün çalışıp sınavlardan iyi alıp 90 civarına çekebilirsin hala.

Son gün çalışırsın boş ver (!)

Şimdiye kadar beklemen hata, şu ortalama beni şu sıralamadan şu sıralamaya çeker demek yerine ilk önce o sıralamayı elde edecek netleri yapmaya başla sonra düşünürüz, obp en fazla 1-2 netlik fark yaratır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…