TYT'ye nasıl çalışılır?

Allegro44

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Ben bu donem 10. sınıfı bitirdim ve herkesin düştüğü hataya dusmemek için bu yaz TYT'yi bitirmeyi planlıyorum. Sizce;
-Nasıl program oluşturmalıyım?
-Günde kaç ders çalışmalıyım?
-Kamplara mi katılmalıyim yoksa kendim konu anlatım kitaplarından mi çalışmalıyım?
-Ve hangi kitapları önerirsiniz?

Programı kendine göre oluşturman gerekiyor. Ayrıca başlarda hafif bir tempoyla başlaman iyi olabilir. Mesela dersleri gruplandırabilirsin.

İlk grupta Kimya ve Din gibi basit dersler veya iyi olduğun dersler olur. Onları bitirdikten sonra daha zor derslere geçersin. Günlük ders sayını da buna göre belirlersin. 🥹

Kamplar dediğin YouTube'dakilerse ben daha iyi anlarım bu şekilde dediğin derslerinkine katılabilirsin. ❤️

Kitap konusundaysa orta seviye için söylüyorum;

🥰 Fizik için Kafadengi (Biraz zor olabilir gerçi),

🥰 Kimya için Miray,

🥰 Biyoloji için Fundamentals, Bilgi Sarmal veya YayınDenizi Pro

🥰 Sözel dersler için Limit alabilirsin.

Ben bu donem 10. sınıfı bitirdim ve herkesin düştüğü hataya dusmemek için bu yaz TYT'yi bitirmeyi planlıyorum. Sizce;
-Kamplara mi katılmalıyim yoksa kendim konu anlatım kitaplarından mi çalışmalıyım?
Dostum bende 11 e geçeceğim ve bu yazki plan oldukça basit olacak yapman gerekenler şunlar:
1- Kesinlikle eksik kaldığın derslerde konu anlatımı izle kesinlikle
2-İzlediğin konuyu pekiştir bu çok önemli
3-Her konudan en az 10 soru tüket ama kolay olsun, çok fazla soru çözmen sana bir şey katar ama zamanda sıkıntı çekersin
4-Ben sayısal öğrencisiyim o yüzden önem sırasında ilk başta matematik var ve matematikte ne yaparsan yap üçgen bilmeden yapamazsın üçgen çalış
5- Her gün 5 tane paragraf sana yeter aksatma !
6-Sözel derslerde sıkıntı çekmiyorsan konularda fazla durmanı önermem testlerle tekrar edersin
7-TYT fen kolay unutulan bir şey şahsen ben bu yaz fazla bakmayacağım o sana kalmış.
8-Günde maksimum 5 saat çalışmanı öneririm gez toz eğlen sonuçta bu senin (eğer sınava çalışıyorsan) eğlenebileceğin son yaz olacak :)

ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN

Kimya konularındaki eksiklerini kesinlikle bitirmeni öneririm. Özellikle 9 kimyası bağ kurulumları vs. Ama tabi önemli olan matematik ve bunla ilgili problemler kitabı alıp çözmeye başlayabilirsin. Problemleri ilerletmen TYT matemağin neredeyse 3/4'ünü yapabilmeni sağlayacaktır.

Ben 11in yazında başlayıp 1 senede bitirmiştim. 10.sınıfın yazına dönsem herhalde sadece adam akıllı 11e çalışmayı hedefleyerek belki bi tyt mat kaynağı bitirirdim. Bi de belki paragraf çözme alışkanlığı+dil bilgisi.

TYT baştan sona çalış bir temel at. Sınava kadar zaten unutacaksın defalarca ama temelini attıktan sonra diğer her çalışman hatırlama mahiyetinde olacaktır mesela ben fenden 17 18 net yapıyorum 3 gün sonra sınav var ama bir konuya 10.sınıfın yazından beri 5 defa çalışmışımdır. Her yeni çalışmam konuyu öğrenmek amaçlı değil hatırlamak maksatlıydı. Böyle böyle detayları iyice pekiştirirsin.

Hataya falan düştüğü yok kimsenin. 10. sınıfta TYT çalışılmaz zaten sınava kadar rahatlıkla unutacaksın ve 11'de artık çalışmaktan gına gelip salabilirsin dersleri. Şu an yapacağın en iyi şey açıklarını kapatıp kendini 11'e hazırlamaktır.

Doğrudur çoğu kişi keşke daha erken baslasaydim demesinden dolayı öyle dedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı