TYT'ye nasıl çalışılır?

TYT baştan sona çalış bir temel at. Sınava kadar zaten unutacaksın defalarca ama temelini attıktan sonra diğer her çalışman hatırlama mahiyetinde olacaktır mesela ben fenden 17 18 net yapıyorum 3 gün sonra sınav var ama bir konuya 10.sınıfın yazından beri 5 defa çalışmışımdır. Her yeni çalışmam konuyu öğrenmek amaçlı değil hatırlamak maksatlıydı. Böyle böyle detayları iyice pekiştirirsin.

Tabii her gün saatlerce çalışmayın şimdiden gerek yok ama bir yaz boyunca günde 3 saatle TYT temelini atarsın bence.

Erken başlayanlar son aylara yakın gına geldiği için bırakıyorlar bu hataya düşmeyin vaktinizi iyi geçirmek istiyorsanız kitap okuyun ve ara sıra çerez niyetine problem çözün hemi problem tarzlarını görmüş olursunuz.
Bırakmam diyorsanız program yaparken şu saatte şunu yapicam diye yapmayın sosyal hayatınız biter, günde 3-4 saat çalisip 3-4 saati konulara bölebilirsiniz.

Ben bu donem 10. sınıfı bitirdim ve herkesin düştüğü hataya dusmemek için bu yaz TYT'yi bitirmeyi planlıyorum. Sizce;
-Nasıl program oluşturmalıyım?
-Günde kaç ders çalışmalıyım?
-Kamplara mi katılmalıyim yoksa kendim konu anlatım kitaplarından mi çalışmalıyım?
-Ve hangi kitapları önerirsiniz?

Doğrudur çoğu kişi keşke daha erken baslasaydim demesinden dolayı öyle dedim.
Ankara tıp fakültesi 2.sinif öğrencisiyim. 11in 2.doneminde çalışmaya başladım ilk tercihte istediğim bölüme yerleştim. 10'un yazında full bilgisayar başında ve orada burada eğlenerek geçti. Pişman mıyım tabiki hayır çünkü cidden telaşlanman için çok erken bırak tatilini yap.

Erken başlayanlar son aylara yakın gına geldiği için bırakıyorlar bu hataya düşmeyin vaktinizi iyi geçirmek istiyorsanız kitap okuyun ve ara sıra çerez niyetine problem çözün hemi problem tarzlarını görmüş olursunuz.
Bırakmam diyorsanız program yaparken şu saatte şunu yapacağım diye yapmayın sosyal hayatınız biter, günde 3-4 saat çalisip 3-4 saati konulara bölebilirsiniz.

Bende öyle düşünüyorum hafiften baslayip günde 2 saat en kötü konu tekrarı yaparak önemli konuları pekiştirmeyi.

Ankara tıp fakültesi 2.sinif öğrencisiyim. 11'in 2.doneminde çalışmaya başladım ilk tercihte istediğim bölüme yerleştim. 10'un yazında Full bilgisayar başında ve orada burada eğlenerek geçti. Pişman mıyım tabii ki hayır çünkü cidden telaşlanman için çok erken bırak tatilini yap.

Hocam aslında telaşın nedeni depremden dolayı 10. Sınıf in ikinci dönemi çöp oldu maalesef 9. Sınıf da pek verimli geçmemişti sadece 10.sinifin 1. Döneminden eminim diyebiliyorum.

Sayısal mı düşünüyorsunuz?
Aslında başta tm ydi ama son zamanlarda sayısal ağırlık basıyor daha seçimde yapmadım. Okul değişikliginden dolayı.

Aslında başta tm ydi ama son zamanlarda sayısal ağırlık basıyor daha seçimde yapmadım. Okul değişikliginden dolayı.
Problem/Matematik ve Paragraf/Türkçe kitabı bitirmen fazlasıyla yeterli olacaktır. Fakat zamanım bol diyorsan:

• Biraz fen temelin varsa fen branş denemesi alabilirsin. 20 soruluk oldukları için her gün düzenli olarak çözebilirsin.
  • Aynı şekilde tyt temelim var diyorsan haftada bir tyt denemesi de çözebilirsin. Eksik olduğun konuları görmene yardımcı olur.
  • Kimya'nın mol hesaplamaları ve asit baz kısmını bitirebilirsin. 11. sınıfın tamamı o konuların devamı olduğundan rahatlamış olursun.
  • Bir tane Problem/Matematik/Paragraf/Türkçe kitabı daha bitirebilirsin.
  • Fizikten optik/dalgalar konusuna bakabilirsin. Kolay unutulan ve kolay hatırlanan bir konudur.
  • Biyoloji için Dr Biyoloji gibi bir kanaldan video izleyebilirsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı