TYT'ye nasıl çalışılmalı?

onur63

Centipat
Daha fazla  
12. sınıfa geçtim. İlk olarak matematik ve Türkçe çalışmak istiyorum ama matematikte nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum. YouTube’dan kamp mı izlemeliyim, yoksa soru bankasından konu konu mu ilerlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Youtubeden kaliteli bir hocanın kampını izle. Mümkünse kitabını da edin. İşlediğin konularla paralel bir şekilde kaliteli yayınların soru bankalarındaki soruları erit. Zaman dar fazla vakit kaybetmeden işe koyul.

YouTube'deki kamplarda hem video anlatımlı konu kitabı alman lazım yanına da soru bankası alırsın. Konu bitince de soru bankasından o gün işlediğin konunun sorularını çözersin ama TYT de önemli olan 3 şey var paragraf, problem ve geometri. Bunları pratik yapıp en hızlı şekilde çözmeye çalışmalısın. Bu da pratik yaparak, farklı soru çeşitlerini çözerek elde edebilirsin. Türkçe de zaten paragraf ve dil bilgisi çalışman lazım. Dil bilgisi 1 günde bile bitebilecek bir şey sonrasında denemelerde falan pekiştirirsin zaten. Önemli olan dediğim 3 şey onları her gün çözmen lazım düzenli bir şekilde. Sosyal ve fen ezber zaten. Hatta sosyale bakmana bile gerek yok felsefe dışında hepsi kolay oluyor. Belki coğrafya bakabilirsin ama tarih ve din kolay zaten. Fen de ezber var ben geçen sene son 1 hafta bakmıştım ve 15 net yapmıştım sadece fende kısa özetleri okuyarak...

Matematik ve Türkçeyi ilk bitirmeyi düşünüyorum sonra sosyal en son fen mantıklı mı bide hangi kamp iyi biliyor musun?

Matematik ve Türkçeyi ilk bitirmeyi düşünüyorum sonra sosyal en son fen mantıklı mı bir de hangi kamp iyi biliyor musun?

Mert hoca ve rehber matematik kullanmıştım ben ama şu an bilmiyorum belki başkaları vardır. Rehber matematik konuları güzel anlatıyor ama soruları biraz kolay kalıyor öyle diyeyim.

Hocam sosyalde felsefe çok kafanızı karıştırıyor geri kalanı yine yapılıyor da felsefe de beynin yanıyor matematiğe girmeden. O bayağı etkiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…