U işlemci vs H işlemci alıp hızını düşürmek

samtiger

Megapat
Daha fazla  
Oyun oynanmayacak.

Web'de gezineceğim, Twitch ve film izlemek için kolay taşınabilen 14 inç bir notebook alacağım. Aslında bu kullanım için pil ve ısınma açısından U serisi işlemciler daha mantıklı görünüyor. Ancak pil, iyi de kullanılsa 2-3 sene içinde ömrünü yitirdiği için uzun vadede H serisi işlemci daha mantıklı olabilir mi diye düşünüyorum.

Aklıma şu fikir geldi: Pil ölene kadar H işlemcinin maksimum çalışma hızını %60 civarında sınırlandırarak kullanmak. Böylece hem daha az ısınır hem de pil ömrü uzar. Pil ömrünü doldurduğunda ise performansı %100'e çıkararak gerçek bir H işlemci gibi kullanabilirim. Ayrıca ilerleyen Windows sürümlerinde U serisi yetersiz kalabilir mi diye düşündüğümde, uzun vadede H serisi daha avantajlı olur mu diye merak ediyorum.

Sizce hangisi daha mantıklı? U serisi mi almalıyım, yoksa H serisi alıp webde gezinme için performansını düşürerek mi kullanmalıyım?

İşlemci seçeneklerim: i5-155U ve i7 155H.

Son düzenleyen: Moderatör:
H versiyonu tercih ederim ama kullanım amacınız yüzünden Windows tercih etmezdim. M1 MacBook tercih etmek daha mantıklı olur bütçe çıkarsa. Windows cihazların pil ömrünün iyi olduğunu düşünmüyorum. H serisi alıp kısıtlamaya gerek yok aslında. Güç tasarruf moduna geçirip pili öyle kullanmak hem uğraştırmaz hem istediğin zaman performans moduna çıkabilirsin.

Oyun oynanmayacak.

Web'de gezineceğim, Twitch ve film izlemek için kolay taşınabilen 14 inç bir notebook alacağım. Aslında bu kullanım için pil ve ısınma açısından U serisi işlemciler daha mantıklı görünüyor. Ancak pil, iyi de kullanılsa 2-3 sene içinde ömrünü yitirdiği için uzun vadede H serisi işlemci daha mantıklı olabilir mi diye düşünüyorum.

Aklıma şu fikir geldi: Pil ölene kadar H işlemcinin maksimum çalışma hızını %60 civarında sınırlandırarak kullanmak. Böylece hem daha az ısınır hem de pil ömrü uzar. Pil ömrünü doldurduğunda ise performansı %100'e çıkararak gerçek bir H işlemci gibi kullanabilirim. Ayrıca ilerleyen Windows sürümlerinde U serisi yetersiz kalabilir mi diye düşündüğümde, uzun vadede H serisi daha avantajlı olur mu diye merak ediyorum.

Sizce hangisi daha mantıklı? U serisi mi almalıyım, yoksa H serisi alıp webde gezinme için performansını düşürerek mi kullanmalıyım?

İşlemci seçeneklerim: i5-155U ve i7 155H.

Yakın vakitte şu konu da bahsettiğiniz meseleyi konuştum.

H versiyonu tercih ederim ama kullanım amacınız yüzünden Windows tercih etmezdim. M1 MacBook tercih etmek daha mantıklı olur bütçe çıkarsa. Windows cihazların pil ömrünün iyi olduğunu düşünmüyorum. H serisi alıp kısıtlamaya gerek yok aslında. Güç tasarruf moduna geçirip pili öyle kullanmak hem uğraştırmaz hem istediğin zaman performans moduna çıkabilirsin.

Size tavsiyem AMD tarafına yönelmeniz aynı güçte daha verimli oldukları için ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Şöyle örnek vereyim İ7 13700H işlemcisine kıyasla R7 7840HS işlemci. Hemen hemen aynı performansı daha az güçle daha az ısınma ve daha güçlü GPU gücünü veriyor.

Verimlilik odaklı olan u işlemcileri öneririm hocam. H alıp gücünü kısayım gibi uğraşmanıza gerek yok. Ki zaten dizi, film, video izlemek için h serisi fazla gelir. Amacınız oyun değilse u serisi islemciniz 2-3 senede çöp olmaz o konuda da rahat olun.

Alacak olduğun cihazın kasası sağlam olsun. Eski bilgisayarım hala stabil olarak çalışıyor i5 7.nesil U işlemci 2018de almıştım. Ofis programları vs sorunsuz ve istediğim kadar sekme açabiliyorum. Menteşesi kırılana kadar her şey güzeldi. Uzun vadeli cihaz arıyorsan kasa çok önemli.

Oyun oynamayacaksan alıyorsun MacBook Air benim kardeşimin M1 işlemcili var ders çalışıyorum dizi film izliyorum 8 10 saatten fazla gidiyor. Başta zorlandım şimdi alıştım.

Islemciye verdigin paranin yuzde 40 ini cope atmis olursun.
3 sene sonra batarya olunce alacagin performans da eskime payi nedeniyle yine finansal kayip.
Bunun yerine is yukune gore tam performans alabilecegin bir sistem tercih etmen, kullanmayacagin donanima para vermemen ve kullanacagin donanimi da eskimeden kullanman en ekonomik tercih.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı