UAA High Definition Audio %100 CPU Kullanımı

jerfifeveran

Hectopat
ATI xpress 200 chipsetli anakartıma, harici ekran kartım olan ATI Sapphire HD 3450'yi takınca işlemci kullanımı %100 olmaya başlıyor. Bunun sebebinin UAA High Definition Audio olduğunu öğrendim. Aygıt yöneticisinden kaldırınca işlemci normale dönüyor fakat bilgisayarımı yeniden başlatınca yine UAA High Definition Audio'yu otomatik algılayıp yüklüyor. Bu sorundan acil kurtulmam lazım, bilgisayarımı 3 gündür bu problemi çözemememden ötürü kullanamıyorum.

Aygıt yöneticisinden UAA HDA'yı kaldırınca kurtulurum sanmıştım, ta ki bilgisayarı yeniden başlatana kadar.
Ekran kartının böyle bir özelliği varmış ve bunu deaktif etmem lazımmış. Yabancı forumları gezip çıkardığım sonuç bu. "Ama nasıl ?". Hiç bir fikrim yok.

Bu sorun işletim sisteminin güncelleştirmeleri kapadığınızdan dolayı kaynaklanıyor. UAA High Definition Audio, Windows Update ile güncellenen bir bileşendir. Güncelleştirmeleri açın ve hepsini yükleyin. Ekran kartı sürücünüzü de mutlaka ama mutlaka güncelleyin:

AMD Catalyst™ Driver for AMD Radeon™ HD 4000, HD 3000 and HD 2000 Series

Size tavsiyem XP'yi bırakıp Windows 7'ye geçmenizdir. XP 10 yıllık bir işletim sistemi ve sürücü çakışma sorunları ile boğuşuyor. Windows 7 ise sürücüleri otomatik yüklüyor. Diğer konunuza baktım da sisteminiz Windows 7'yi kaldıracak bir sisteme benziyor.

Windows 7'yi kurmayı düşündüm ama CD-ROM'um malesef yok, yeterli flash bellek de şu an elimde yok. Sorun UAA High Definition Audio'yu yükleyememekten değil, yüklenmesinden kaynaklı. Ekran kartımda HDMI çıkışı olmamasına rağmen Microsoft HD Audio otomatik yükleniyor. Ekran kartını çıkarıp onboard kullanınca özellik devreye girmiyor veya Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı bırakınca.

Ekran kartını ilk taktığımda hiç böyle bir sorun olmamıştı. Format attım ve bu özellik nasıl olduysa aktif oldu. Aygıt yöneticisinden baktığımda ekran kartı ile aynı IRQ yolunu kullanıyor ve bunu BIOS'tan değiştiremiyorum çünkü anakart otomatik atıyor IRQ yolunu.

Bu sorunla karşılaşan çok insan yok, karşılaşanlar da çözebilmiş değil.

Beyefendi ben sorunu zaten anladım. Yukarıda anlatttıklarınızı tekrar etmeye gerek yok. Size çözümü de söyledim. Çözümü uygulamak yerine neden gereksiz yere yakınmaya ve çözüm yok demeye devam ediyorsunuz? Açtınız mı Windows Update'i? Yüklediniz mi bütün güncelleştirmeleri? Çözüm önerisini bi' uygulayın önce, olmazsa tekrar bakarız bir çözüm yoluna.

Bu sorunla karşılaşan çok insan yok, karşılaşanlar da çözebilmiş değil.

Bize ne onlardan? Bakın bu konuda da bir arkadaş yok bilgisayarcı çözemedi, yok internette de çözüm bulabilen yok diyordu aynı sizin gibi. Ve yine sizin gibi verdiğim çözüme gereksiz yakınmalarla cevap verdi. Fakat öneriyi uygulayınca sorun çözüldü. Yani amacınız nedir anlamıyorum. Yakınınca sorunun kendi kendine çözüleceğini mi bekliyorsunuz? Buraya geldiniz ve yardım istediniz. Biz de size gerekli yardımı verip çözüm önerisinde bulunuyoruz. Ama çözümü uygulamak yerine her defasında başa dönüp aynı şeyleri tekrar ediyorsunuz...

Bugüne kadar Windows 7'ye geçmemiş olmamanız zaten başlı başına bir fiyasko...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…