Ubisoft artık Far Cry 6'ı desteklemeyecek ve güncelleme yapmayacak

Far Cry 6'da Dunia Engine kullanılmış. İlk Far Cry hariç Cry Engine kullanılmamış zaten. Onu da Crytek yaptığı için kullanılmış normal olarak.

He pardon tamam. O Zaman o motor ile devam ederler hocam. Far Cry 5 ile 6 arasında bence gfrafik bakımından bayağı farklılık vardı. Onun ile devam ederler.

He pardon tamam. O Zaman o motor ile devam ederler hocam. Faar Cry 5 ile 6 arasında bence gfrafik bakımından bayağı farklılık vardı. Onun ile devam ederler.
Oyun motoru zaten Far Cry için yapılmış gibi bir şey, altyapısı hazır. Yyun motorunu güncelleyerek iyileştiriyorlar.

Oyun motoru zaten Far Cry için yapılmış gibi bir şey, altyapısı hazır. Yyun motorunu güncelleyerek iyileştiriyorlar.

Bence Far Cry 6'nın grafikleri tatlı duruyordu. Üstüne kata kata giderler.

Zaten bu devirde daha yüksek bir grafik sıçraması yartan oyun daha görmedik.

Belki GTA 6 bunu değiştirir. Online modu ise inşallah oyunu daha kötü yapmaz.

Aldığıma değmedi. İlk saatleri güzel geçiyor ama sonra sıkıyor hemen.

Aldığıma değmedi. İlk saatleri güzel geçiyor ama sonra sıkıyor hemen.
İlk saatlerin iyi gelmesi sebebi ise senaryonun tek iyi yerinin başı olması ve temelin, oynanışın iyi olması. Far Cry New Dawn ve Far Cry 6'yı hiç sevmem fakat Far Cry 3'den gelen temelin ve oynanışın günümüzde bile bir kaç saat keyifli deneyim sunabilecek düzeyde olduğu bence bir çok insanın katılacağı bir durum. Problem şu, Far Cry 3'de dahil toplam 6 tane aynı yapıda Far Cry oyunu gördük ve bu sadece 9 yılda oldu. 9 yılda 6 tane oyun ve hepsi aynı yapıda. Hatta zaman geçtikçe senaryoyu, ana görev ve yan görev kalitesini de azalttılar. Artık 6. oyunda sanki bir challenge başlatıyormuş gibi birinin yanına gidip e tuşuna basıp görevi kabul et diyerek alıyorsun görevleri. Yani ana görevlere artık ara sahne koymamaya başladılar. Yan görevlerde ise eğer her oyunda benim gibi outpost ele geçiren biriyseniz fark ediliyor. 3. oyunda sizi gerçekten düşündürten bir düşman dizilimi ve outpost yapısı varken 6. oyunda elini susturuculu silah alıp ön kapıdan girdiğinde bile fark edilmiyorsun ve düşman dizilimi böyle bir oynayışa da izin veriyor.

Bütün parayı aktöre verdilrr ve en kötü satan oyunlarından oldu Far Cry 6 resmen ellerinde patladı. Umarım akılları başlarına gelirde Far Cry 7'de doğru düzgün iş yaparlar.
Far Cry 6 dediğiniz kadar başarısız olmadı. Yani evet, AC Valhalla gibi rekor kırmadı ve puan olarak düşük aldı fakat Ubisoft'u tatmin edecek kadar çok sattı. Öbür türlü bu oyunda aynı Watch Dogs Legion ve geçen yıllarda çıkan Tom Clancy oyunları gibi Ubisoft'un bile 1 haftada unutacağı bir oyun olurdu. Ne olursa olsun AC ve FC serisinin alan ve ne kadar kötü olursa olsun babasının malı gibi savunan çok var. Özellikle Türkiye'de bu sayı daha çok.

Zaten Türkiye'de hâla daha Ubisoft ve EA aynı kefeye koyuluyor ve Ubisoft genelde daha çok seviliyor lakin yurt dışında Ubisoft gittikçe düşerken EA tam tersi Dead Space Remake vb. işlerle arada bir gönül kazanıyor.

Ben sırf arkadaşım ile Online oynamak için almıştım. Ubisoft kalitesi belli bir şey beğenildiyse devam ama azıcık değiştir. Online kesinti olmuyorsam devam. Arkadaşımda zaten önceki serisini oynamamış ben biraz sıkılıyorum 3 4 5 oynadığım için. Elimde yoruluyor aynı şeyleri yapmaktan.

Öyle demeyin ya. Far Cry 6 harika oyun Far Cry serisini daha çok Wolfteam'e benzetiyorum. Wolfteam'e her güncelleme geldikçe adamlar oyununu daha da kötüleştiriyordu. Far Cry'da aynı şekilde, her yeni oyununu çıkardığında daha da geriye gitmeye başardı elemanlar ve en sonunda güncelleme desteğini kestiler. Şaşırdık mı?

Güncelleme desteğinin 2 yılda kesilmesi bence çok yakinilacak durum değil, aksine sadece hikaye tabanlı bir oyun için yeterli seviyede. Yıllık çıkan CoD oyunlarının desteğinin 1 yılda bittiğini söylememde fayda var, üstelik o kadar para veriyorsun.

Oyun FC severler için sağlam ama bol tekrar eden içeriğe sahipti. Ama artık bu serinin ormandan, yeşilden vs çıkması lazım. Direk artık şehir atmosferi olmalı, yeter artık ormandan gına geldi.

@hudson51, bu seride ciddi değişikliğin yapılması şart. 2021'de çıkan bir oyunda hâlâ 10 sene önce çıkan oyununun motoru kullanılıyor. Bunu aşmaları gerek. Bunu aşmadıkları sürece de yeni oyunlarının satacağını sanmam. Far Cry 7 için uğraşıyorlar da her zaman derim, huylu huyundan vazgeçmez ve Far Cry 7'de değişen bir şey olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…