Ubisoft "The Crew" oyunu yüzünden davalık oldu!

Oyun tamamen online odaklı olsa bile insanların elinden oyunu almak saçmalık. Çünkü bir oyun PC'ye çıktıysa, insanlar o oyunu 2090 yılında bile yaşatabilirler. En basitinden Battlefield oyunları, Battlefield 1942 bile hâla daha hayran sunucuları sayesinde yaşıyor ve oynanıyor.

Bir oyun sadece konsola çıktıysa çok yüksek ihtimalle hayran sunucuları açılamıyor(Konsol özel olsa bile sunucuları kapandıktan sonra hayran sunucusu açılan oyunlar var, özellikle de PS2 dönemi oyunlarında).

The Crew oyunu için sadece sunucuları kapatıp geçebilirlerdi aslında. Direkt kütüphaneden kaldırmak kendi ayaklarına sıkmak gibi bir şey olmuş. Oyun dursa birisi illa fan serverı yapardı zaten.
Kesinlikle katılıyorum, ilk sayfada da aynısını yazdım zaten.

Artık başarım, ekran görüntüsü gibi standartlaşmış şeyleri de övmüyor millet. Şu aralar Steam'in çalınan hesapları 1 gün içinde kurtarabilmesi ve hesabı çalınan kişiye "Hesabınızı çalan kişi artık başka hesap çalamayacak." demesi popüler. "Hesabı çalan kişinin evine bomba mı attınız da bir daha hesap çalamayacak?" diye eğlence konusu bile oldu bu.

Mesela bundan 2 yıl öncesinde de Ubisoft'un destek taleplerine 4-5 ay sonra dönmesi yüzünden yine bir linç durumu yaşanmıştı.
Bu dava bence Ubisoft Connect kullanıcılarından gelmiş olabilir, kütüphaneden kaldırma olayı Ubisoft Connect üzerindeydi çünkü.
Ubisoft Connect üzerinde ise daha kötü. Çünkü eğer elindeki oyun Ubisoft Connect'ten alınırsa, Steam'de sahip olsan bile giremiyorsun. Hatta Steam'den oyunu başlatmak istediğinde Ubisoft sana "Steam üzerinden gelen bu aktivasyon zaten kullanılmış. Lütfen kullanıldığı hesaba geçin." diyor. Ama o hesaptaki aktivasyon elinden alındığı için giremiyorsun.
Kendilerini akıllı sanmışlar. Steam'de oyunu oyunculardan alsalar, Steam'in iade parası ödeteceği biliyorlardı muhtemelen.

Steam, PlayStation Store, Epic Games Launcher, Xbox Store gibi yerlerde bunları yapamayacaklarını biliyorlar muhtemelen, zaten Ubisoft Store satış sözleşmesine baktığınızda da diğer platformlardaki Ubisoft oyunları bizi bağlamaz gibi bir ibare var.

The Crew oyununa sahip olan varsa oyunu bu yıl içinde oynayabiliyor olacağız ama bunun sebebi Ubisoft değil. Oyunu seven bir grup insan, oyun sunucuları üzerinde 1 yıldan uzun bir süredir tersine mühendislik yapıyor ve şu anda beta sürümüne geldiler.

Oyunu Steam'den alanlar hâlâ yasal olarak oyunu Steam'den indirebiliyor diye hatırlıyorum, dolayısıyla oyun oynanabilir hâle geldiğinde Steam'den oyunu indirip hemen oynayabilecekler. Ancak oyunu benim gibi Ubisoft'tan alanlar oyunu Ubisoft'tan indiremeyecekleri için oyun dosyalarını yedeklemedilerse oyunu yasal yollarla oynayamayacaklar.

@Smuya, Steam, Epic Games gibi platformlarda bunu yaparlarsa ücreti iade etmek zorunda olduklarını biliyorlar. Yapamazlar orada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…