Ubuntu 15.10'dan 16.04 LTS Geçince Masaüstü Kaybolması

Nedim Yılmaz

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Ubuntu 15.10'dan 16.04 LTS sürümüne güncelleme yaptım ve masaüstü ve görev çubuğu gibi ögeler kayboldu. Ana ekranda sadece kısayol olarak eklediğim bir iki belge var. Hiçbir menüye ve seçeneğe erişemiyorum. Sadece gnome-panel komutu ile eski bir arayüz çıkarmayı başardım ama alışılmış Ubuntu değil. Ne yapmalıyım?

Merhaba. Aynı sorunu yaşamıştım, sanırım imajın medyaya yazılma şekli ile ilgili bir sorun. ISO kalıbını yeniden USB'ye yazdım/başlangıç diski yarattım ve yeniden kurdum (temiz kurulum yaptım-diskleri sildim) ve sorun çözüldü. İki bilgisayarda da başıma geldi ikisini de aynı yöntem ile çözdüm. Bu da usb ile sistemi yüklerken usb'deki dosyaların değişmesinden kaynaklanıyor.

Demek öyle. Zaten Ubuntu güncellemelerinde bir sorun oluyor mutlaka. Laptopum çok eski olduğu için USB boot desteği yok o yüzden harici DVD RW ile işi çözmek durumundayım. Yeniden kurulum yapmadan bir çözüm arıyordum bulamadım. Yabancı forumlara da baktım, ekran kartı driverim desteklemiyor mu acaba diye düşündüm. Sürücüsünü bulamadım(ATI Radeon Xpress 200M). Eğer elime geçerse yine harici optik sürücü kurarım tekrardan yoksa bir süre böyle devam .

Ben de sizin için araştırma yaptım ve tahmin ediyorum ki unity eklentisi silinmiş ve ya hasar görmüş ve ya hiç yüklenmemiş. Şu komutları dener misiniz, bu sorunu çözmeye çalışalım.

sudo dconf reset -f /org/compiz/
setsid unity

Biraz geç oldu ama teşekkürler deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…