Çözüldü Ubuntu 18.04'te çalışan Wi-Fi sürücüsü 18.04.5 sürümünde çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GNU Plus

Picopat
Yer
1056
Ubuntu sürümlerini geriden takip ediyorum. Bugün 18.04.5 sürümüne yükselttim ve Wi-Fi sürücüm 50Mbps olan interneti 100Kbps olarak çekiyor. Ben bugün test için biraz daha eski sürüm olan 16.04 sürümünü indirdim. Wi-Fi kartım sorunsuz çalışıyordu. Ne kaynaklı olabilir?

Driver konularından anlayan iki kişiyi etiketliyorum: @OzgunP @gen2

Çözüm
sudo rmmod rtl8723be; sudo modprobe rtl8723be ant_sel=1 fwlps=0

Aşağıdaki komutla yapılandırma dosyası oluşturarak, 2. komuttaki değişkenler kalıcı hale getirebilir. Emin olmak için sorunu çözen komutu yukarıya alıntıladım.

Kod:
/bin/bash -c "echo "options rtl8723be ant_sel=1 fwlps=0" | sudo tee /etc/modprobe.d/rtl8723be.conf"
Kod:
/bin/basch -c "echo "options rtl8723be ant_sel=1 fwlps=0" | sudo tee /etc/modprobe.d/rtl8723be.conf"
snapshot_forum.shiftdelete.net_1612809706295~3.png

Son düzenleme:
/bin/bash kısmını Ubuntu olunca ekliyorum, Linux Mint'te bu kısım olmadan da komut çalışıyor. Ubuntu'da ve bazı dağıtımlarda gerekli olabildiği için ekliyorum. Mesajı da geri dönüşe göre düzenledim. .bashrc dosyası ile ilgili farklılıklardan kaynaklanıyordur, çok da irdelemedim açıkcası.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı