Ubuntu 20.04 LTS Server kurulumunda sisteme internet gelmiyor

Slygear

Hectopat
Merhaba, iyi günler. Dün gece 00:00'dan beri VmWare Esxi üzerinden Ubuntu 20.04 LTS Server kurmaya çalışıyorum ancak kurulum yaparken internet kısmında ip, gateway ve subneti doğru yazmama rağmen hiç bir şekilde internet gelmiyor.

Ek olarak kurulum kısmında hiç bir tuş kullanılmıyor.

Ethernet adaptörünü hangi yöntemle bağlıyorsunuz? NAT mı? Bridge mi?

Ethernet adaptörünü hangi yöntemle bağlıyorsunuz? NAT mı? Bridge mi?
O konuda bir fikrim yok çünkü şuan dil seçme kısmını geçemiyorum. Hiç bir tuş çalışmıyor, vdsi 4 kere silip kurdum ve 22.04 LTS ile denedim ancak yine de sorun çözülmedi.

Hocam vmware de sanal makineyi oluştururken ethernet kartını bağlarsınız. O esnada hangi yöntemle bağlamak istediğinizi seçersiniz. Kontrol ederseniz yardımcı olmaya çalışırım.

O konuda bir fikrim yok çünkü şuan dil seçme kısmını geçemiyorum. Hiç bir tuş çalışmıyor, vdsi 4 kere silip kurdum ve 22.04 LTS ile denedim ancak yine de sorun çözülmedi.
Neden seçim yapamadığınızı bilmiyorum hocam. O konuda ayrıca araştırma yapmak gerek.

Yukarıdaki VM Network e basınca hangi seçenekler çıkıyor? VmWare Esxi daha önce kullanmadım. Cahilliğimi maruz görün.
Bu sorunu çözdüm ancak şuan setup kısmında hiç bir tuş çalışmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…