Ubuntu 22.04 "invalid signature" hatası

umutsahin91

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, ben Ubuntu 22.04 işletim sistemi kullanıyorum. Kernel güncellemesinden sonra boot ekranında invalid signature tarzı hata almaktayım. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Merhaba, ben Ubuntu 22.04 işletim sistemi kullanıyorum. Kernel güncellemesinden sonra boot ekranında invalid signature tarzı hata almaktayım. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

İlk önce hatanın ne olduğuna bakalım. Adından da anlaşılacağı üzere invalid signature yani imza hatası olarak karşımıza çıkıyor. Ve boot ekranında bu hata çıktığına göre büyük bir ihtimal BIOS ayarı ile ilgili bir durum söz konusu olabilir. Ayarlar arasında bu imzayı denetleyen ayar ise Secure Boot yani güvenli önyükleme olarak karşımıza çıkıyor. Güvenli önyüklemeyi disable yani devre dışı bıraktığında sorun çözülecektir.

Son düzenleme:
Secure boot olmadan boot edebiliyor musun sistemi?
Şimdi tekrar okudum, edebiliyormuşsun. Kerneli signlamamışlar büyük ihtimalle, ya da güncellemenin ortasında falan kesmişsin.
Elle Secure Boot ekleyebilirsin kernele, zor değil.

Secure Boot olmadan boot edebiliyor musun sistemi?
Şimdi tekrar okudum, edebiliyormuşsun. Kerneli signlamamışlar büyük ihtimalle, ya da güncellemenin ortasında falan kesmişsin.
Elle Secure Boot ekleyebilirsin kernele, zor değil.

Ubuntu işletim sistemini varsayılan kendi ile gelen kernel ile bir sorun yok. Güvenli boot ile kullanabiliyorsun. Sadece kernel güncellemesi yaptıktan sonra imza sorunu veriyor. Ve Secure Boot görüyor sadece boot etmiyor imzadan dolayı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı