Ubuntu 22.04 vs 24.04

VatanSever06

Decapat
Daha fazla  
Ubuntu 22.04 vs 24.04 hangisi stabil?
PC: Lenovo G3 V15 16 GB RAM R7 APU laptop.
Veyada dağıtım öneriniz var mı? Yazılıma başlayacağım.

Son düzenleme:
24.04 sürümü daha iyi. İkisi de stabil. Sadece 24.04 daha güncel. Stabil olmayan sürümler x.10 şeklinde bitenler. x.04 şeklinde biten tüm sürümler ise stabil.

Eskiden Pardus kullandım güzeldi ama yeni bilgisayarım yeni donanım olduğu için Ubuntu daha iyi olur diye düşündüm. Sizin önerdiğiniz dağıtım var mı? Xfce olan gnomda olur ama nedense Xfce'yi daha seviyorum. AMD APU sistemde sürücü sorunu olur mu dağıtımlarda?

AMD sistemlerde sürücü sorunu olması gibi bir durumun imkanı yok denilebilir.

Ubuntu önermem, çok fazla gereksiz hizmet barındırıyor, gereksiz ağır ve güvenilmez. Ubuntu = Linux çekirdekli Windows'tur forum genelinin gözünde. İlla ki Ubuntu tabanı isterseniz Zorin OS veya Linux Mint kullanabilirsiniz.

Yeni bir ortam, yeni alışkanlık ve güncellik isterseniz Fedora Workstation kurabilirsiniz.

Sudo apt install Google-Chrome-stable komutunu yazdığımda hata veriyordu repolarımı kapalıydı o zaman acaba? Ubuntu 24.04 sources list güncel nereden bulabilirim?

Sudo apt install Google-Chrome-stable komutunu yazdığımda hata veriyordu repolarımı kapalıydı o zaman acaba? Ubuntu 24.04 sources list güncel nereden bulabilirim?
sudo apt update komutu ile önce depoları güncelleyin hocam.

Debian tabanlı yeni model sistemle uyumlu Xfce dağıtım öneriniz var mı?

Debian tabanlı yeni model sistemle uyumlu Xfce dağıtım öneriniz var mı?
Linux Mint XFCE. Şaşmayın başka dağıtıma geçmeyin Debian/Ubuntu tabanında. Benim güncellik takıntım olmasa kesinlikle Mint kullanırdım.

Linux Mint Xfce. Şaşmayın başka dağıtıma geçmeyin Debian/Ubuntu tabanında. Benim güncellik takıntım olmasa kesinlikle Mint kullanırdım.

Hocam peki Xfce'mi Mate'mi Mint'de mateyide seviyorum xfceyide seviyorum.

Linux Mint Xfce. Şaşmayın başka dağıtıma geçmeyin Debian/Ubuntu tabanında. Benim güncellik takıntım olmasa kesinlikle Mint kullanırdım.

Bir de ISO yazdırırken ISO modumu dd modumu yazdırmalıyım Rufus'la.

Hocam peki Xfce'mi Mate'mi Mint'de mateyide seviyorum xfceyide seviyorum.

Bir de ISO yazdırırken ISO modumu dd modumu yazdırmalıyım Rufus'la.
Evet hocam dd moduyla yazdırmalısınız.

XFCE daha çok özelleştirilebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…