Çözüldü Ubuntu APT hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
8
Daha fazla  
Meslek
Tekno-Lokum
Bash:
Notice: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'ubuntu.sources.curtin.orig' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
Notice: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'freedownloadmanager.list.bak' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
Notice: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.bak' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
Notice: 'https://dl.google.com/linux/chrome/deb stable InRelease' deposu 'i386' mimarisini desteklemediği için yapılandırılmış 'main/binary-i386/Packages' dosyası alınmıyor
Notice: 'https://debrepo.freedownloadmanager.org jammy InRelease' deposu 'i386' mimarisini desteklemediği için yapılandırılmış 'main/binary-i386/Packages' dosyası alınmıyor

APT'yi çalıştırdığımda böyle bir hata alıyorum. Nasıl düzeltebilirim?

Daha öncesinde benden böyle bir şey istedi "Some sources can be modernized. Run ‘apt modernize-sources’ to do so" bende bu komutu çalıştırınca Chrome ve FDM'nin kaynaklarını 32-Bit'e aldı. Geri nasıl düzeltebilirim?

1755301837362.png

Ayrıca APT deposunun hepsi boşaltılmış.

Son düzenleme:
Çözüm
Bir kullanici /etc/apt/sources.list.d/google-chrome.sources dosyasina Architectures: amd64 ekleyerek sorununu cozmus. FDM'nin dizini nasildir bilmiyorum ancak aynisini onun icin de yapmak sorununuzu cozebilir.

Kaynak:

Sources.list'in bos gozukmesine gelecek olursak. Tam emin olamadim ancak anladigim kadariyla Ubuntu'nun yeni surumlerinde apt kaynaklarini /etc/apt/sources.list.d/ dizininden de okuyabiliyormus. Eger yukaridaki islem sorununuzu cozerse sources.list.d/ altinda da dosyalar varsa ve apt duzgun bir bicimde calisiyorsa sources.list'in bos gozukmesi bir problem teskil etmez.

Kaynak:
# Ubuntu sources have moved to /etc/apt/sources.list.d/ubuntu.sources

Sources.list.d/ kontrol icin calistirabilirsiniz.
Kod:
ls -l /etc/apt/sources.list.d/

Anladigim sey su: Ubuntu yeni surumlerinde daha guncel bir yapilandirmaya gecis yapmis. Modernize islemi ile bunu gerceklestirmissiniz. Eskisini de sources.list.d/'ye yedeklemis. Bu uyariyi almanizin sebebi de yedekleri okumaya calismasi.
Kod:
Notice: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'freedownloadmanager.list.bak' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
Notice: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome.list.bak' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
Bir kullanici /etc/apt/sources.list.d/google-chrome.sources dosyasina Architectures: amd64 ekleyerek sorununu cozmus. FDM'nin dizini nasildir bilmiyorum ancak aynisini onun icin de yapmak sorununuzu cozebilir.

Kaynak:

Sources.list'in bos gozukmesine gelecek olursak. Tam emin olamadim ancak anladigim kadariyla Ubuntu'nun yeni surumlerinde apt kaynaklarini /etc/apt/sources.list.d/ dizininden de okuyabiliyormus. Eger yukaridaki islem sorununuzu cozerse sources.list.d/ altinda da dosyalar varsa ve apt duzgun bir bicimde calisiyorsa sources.list'in bos gozukmesi bir problem teskil etmez.

Kaynak:
# Ubuntu sources have moved to /etc/apt/sources.list.d/ubuntu.sources

Sources.list.d/ kontrol icin calistirabilirsiniz.
Kod:
ls -l /etc/apt/sources.list.d/

Anladigim sey su: Ubuntu yeni surumlerinde daha guncel bir yapilandirmaya gecis yapmis. Modernize islemi ile bunu gerceklestirmissiniz. Eskisini de sources.list.d/'ye yedeklemis. Bu uyariyi almanizin sebebi de yedekleri okumaya calismasi.
Kod:

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı