Ubuntu çalıştırınca ekran sarı ve bozuk çalışıyor

suvorov

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, sistemime USB üzerinten Ubuntu'yu denedim ve ekran sap sarı kullanılamayacak bir şekilde bozuk çalıştı. Ubuntu'yu kurmadım ama kursamda değişeceğini sanmıyorum. Aynısını Lenovo thinkped laptopumd adenediğim zaman sorunsuz çalıştı. Sarı ekranın dışında bir de Ubuntu'nun açılması normalden çok daha uzun sürdü. Sorun ile ilgili ne yapmalıyım desteklerinizi bekliyorum.

Sistemim:
Monitör:
Dell S2422HG 23.6" 1ms Full HD FreeSync Curved oyuncu monitörü.

xrandr yazınca çıkış aygıtı ne gösteriyor? Belki kerneldan ötürü tanımıyor olabilir monitor. Eski kernellarda böyle sorunlar yaşadım.

Gece ışığı diyeceğim ama gece ışığına da hiç benzemiyor.

Son düzenleme:
Terminali aç ve xrandr yaz. Çıkan sonucu buraya at.
yaparım ama tekrar usb den çalıştırmam lazım ubuntuyu. yaptıktan sonra atıcam
yok ben cahilim o konularda. windows dışında birşey kullanmadım. ama özgür yazılıma geçmek istiyorum artık. linux kullanmak istiyorum. öğrenmem gereken çok yol var belli.

Yaparım ama tekrar usb den çalıştırmam lazım ubuntuyu. yaptıktan sonra atıcam.
Ubuntu'yu USB'den başlatınca mı böyle gözüküyor? Öyle ise eğer Ubuntu'yu yükle belki düzelir. İnternet bağlı kurulum yap.

Xrander yazınca bu çıktıyı veriyor. İnternete giremediğim için fotoğraf olarak atmak zorunda kaldım.

Komutları denedim ama çalışmadı.

Dosya Ekleri

• 20230926_003115.jpg
    301,2 KB · Görüntüleme: 26
  • 20230926_003204.jpg
    483,1 KB · Görüntüleme: 33
  • 20230926_003708.jpg
    78,6 KB · Görüntüleme: 30
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…