Çözüldü Ubuntu Dual boot kurulum ekranının kapanması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

melihtunem

Centipat
Windows 11 kullanıyorum. Dual boot yapmak istedim ve Ubuntu 23.04 indirdim, Rufus ile FAT32 dosya sistemi olarak GPT şeklinde USB belleğime yazdırdım. BIOS ayarlarından Secure Boot'u devre dışı bırakarak boot menüden USB belleği 1.sıraya aldım. Ubuntu açıldı kurulum ekranı geldi ayarlamaları yaptım fakat tema seçme ekranında ileriye bastığımda sistem yükleniyor ekranı gelmeden kurulum ekranı kapanıyor. USB belleğimi farklı portlara taktım, NTFS türünde yazdırıp denedim sonuç hep aynı. 4-5 defa tekrarın sonucunda sistem yükleniyor ekranı geliyor fakat yarısında tekrar kapanıyor. Bilgisayarımı yeniden başlattığımda Ubuntu kurulmuş şeklinde açılıyor ama pek de sağlıklı kurulmuş değil. USB belleğimde problem yok buna eminim. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
23.04 sürümünde hep öyle oluyordu bende de. Safe Graphics de çalıştırarak sorunu çözmüştüm. Bu da olmazsa Ubuntu 22.04.3 LTS deneyebilirsin.

Ubuntu harici dağıtımları kurmayı dener misiniz?

Ubuntu LTS 22.04'ü elle ayarı seçerek deneyin. USB sürücündeki tüm bölümleri silerek root (/) ve ext4 seçin. Sistem RAM'i çok küçük değilse swap bölümlemesi gereksiz. Ben mikro sd karta kurdumdu sorunsuz. ext2 de seçebilirsiniz. ama günlüklü olmadığı için bozulduğunda sıkıntı çıkabiliyor.

Ubuntu üzerinden yazıyorum şu anda. @dlasb kardeşimizin önerdiği çözüm "Safe Graphics" deneyerek sonuca ulaştım. Yardımlarınız için hepinize teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…