Ubuntu Ethernet Problemi

Windows_XP

Hectopat
Yer
Türkiye
Merhaba yine ben, Ubuntu'da yaşadığım 2 sorun var. Birisi Ethernet algılamıyor. Algılıyor ama yükleniyor sonra hata veriyor.2. sadece USB 3.0 portlarını algılıyor. Onlarda da klavye ile fare var. Başka USB vb takamıyorum. Yardım
Bu arada Linux ilk defa kullanıyorum. Yapacağım adımları teker teker söyleyin
Telefonumu USB 3.0 portuna taktigim zaman USB baglaniyor ayari aktif olmuyor ama telefonu algiliyor
Ubuntu 20.04 beta

Bazı donanımlar için extra sürücü gerekebiliyor. Bu tip sorunlar günümüzde epey azalmış olsa da karşılaşabileceğiniz durumlar.
Gnu/Linux için sorunu tam belirleyip onunla ilgili araştırma yapmanız gerekir. Soru sorduğunuz kişiler sorunu tam olarak anlamadıkça size yardımcı olamaz.
Size tavsiyem ilk olarak GNU/linux nedir, sorun yaşadığımda nerden yardım bulabilirim, kullandığım tüm donanımlar uyumlumu gibi sorularla işe başlamanız.
İkinci olarak kullanmak istediğiniz dağıtımın yerel forum, telegram grubu varmı araştırın.

Debian.com üzerindeki non-free yani tescilli markalara ait sürücüleri ubuntu kurulum belleği içindeki firmware klasörüne at. kurulumu tekrar yap. sorunun düzelir.
Index of /cdimage/unofficial/non-free/firmware/buster/20200209
firmware.zip dosyası nı aç. içersinden çıkanları usbndeki firmware klasörüne yapıştır. kurulumu tekrar çalıştır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı