Ubuntu Ethernet'i görmüyor

Makaleler
15
USB'de internet yoktu, masaüstünde Dual boot kurulumu tamamlayıp denedim yine yoktu. İnternet hiç çalışmıyor hatta görmüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Buna bile baktım, Linux'dan anlayan bir arkadaş yardım etti. Benim Driver eskiymiş, Intel'in sitesinden indirdim ama kuramadım. Make komutu çalışmadı. Ben de kökten sildim her şeyi. Daha sonra tekrar bakarım Linux olaylarına.

USB Tethering ile internet bağlayıp sonra Ubuntu içinden driverı kurmayı deneyebilirdiniz.
Hayat kurtarıcı bir özellik kablo olmadığında.

Aklıma geldi ama yapmamıştım.
Keşke deneseydiniz.
Bir tavsiye olarak eğer uğraşmak istemiyorsanız canlı cdde driver görmüyorsa ben olsam kurcalamam. Debian kuracaktım, ses kartını beğenmedi bastım formatı Fedora'ya döndüm .
Kapalı kaynak konusunda biraz can sıkıcıdır(10 dakikalık iş iki tane depoyu aktif ediyorsun bitiyor) fakat Fedora güncel kerneli ile (Arch ile yarışıyor ) güzel bir driver havuzuna sahiptir.

İlk sanal Vm makine ile kur ordan devamet derim hem 3080 alacak mıssınız. Win makine de daha çok performans alırsınız hem.Yada benim gibi Win 11 ve 10 içinde dahilininux kernel i var zaten wsl2 yardımıyla linux deneyimleyebilirsiniz.Magazadan ubuntu 22.04 indirin.Powersell7 yi indirin hem aynı anda win+linux terminallerinide kullanmısolursunuz. Kolay gelsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
docker kısmını izlmeseniz de olur.

Türkçe oturumu kapattı.
Linux destekli uygulamalarda Linux çoğu durumda daha iyi performans gösteriyor ve NVIDIA ile driver uyumuna dikkat eden dağıtımlar da var Pop OS gibi.
WSFL biraz daha geliştirici işi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…