Ubuntu geç açılması sorunu

LinnOG

Picopat
Ubuntu ve Windows bir arada işletim sistemi kullanıyorum. Ubuntu birinci olarak seçili.
Sorunum ise bilgisayarı aç dediğimde siyah ekranda epeyce bir süre beni bekletiyor sonra HP yazısı gelip açılıyor. Bu siyah ekranda bekleme süresini nasıl kısaltabilirim?

Bence gayet normal hdd ise, zaten saniyede 100 mb okuma yazma yapan bir diskten hiçbirşey bekleyemezsin.
Yok. Kardeşim eskiden hdd ile kullanıyordum ben sistemimi, maksimum 20 saniyede açılıyordu.
Yok. Kardeşim eskiden hdd ile kullanıyordum ben sistemimi, maksimum 20 saniyede açılıyordu.
Ubuntu çok fazla cruft,bloat barındırıyor. O dağıtımla ne yapsanız boş

Hocam sistemin çöplük gibi o yüzden geç açılıyor. Senden ricam daha profesyonel bir dağıtım kullanman. Ihtiyacın olmayan hiçbirşey ekleme sisteme, Özellikle şu snap flatpak gibi olayları kullanan dağıtımlardan uzak durun. Yıllardır her fırsatta Ubuntu kullanıcılarına söylerim bunu ssdniz yoksa Ubuntu'nun yanından bile geçmeyin.

HDD'nin ortalama açılış süresi 20 saniyedir, Debian ile 13 saniyeye kadar düşürdüğüm olmuştu.
Şayet HDD ile açılış 45 saniyeyi geçiyorsa o sistemde sorun var demektir.
Açılış süresi uzayan sorunlar genelde şunlardır:
- Sonradan eklenen servisler.
- Kernel uyumsuzluğu.
- Ağ arayüzünün düzgün yapılandırlmaması.
- Swap alanının UUİD değerinin değişmesi.
- Resume dosyasının yapılandırılmamış olması veya yanlış yapılandırılması.
- Başlangıçta çalışan masa üstü yazılımların çakışması.
- Cache dizinin boşalmış olması.
- Firmware yazılımların eksik veya kurulu olmaması.

Herkese teşekkürler. Bunları deneyeceğim, lakin şu an başka bir sıkıntı yaşıyorum. Ubuntu sildim ama bir daha kuramadım, bunu ayrı bir konu olarak açacağım şimdi. Orada çözdükten sonra buradan devam etsek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…