Ubuntu hoparlör algılamıyor

bedrhnaliakcy

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
İndie software
Laptopa Ubuntu kurdum hocam ve her şey rehber doğrultusunda kusursuz bir şekilde yaptım. Ama bir sorunumuz var ve Laptop'taki hoparlör çalışmıyor. Bluetooth ile ses veriyor ama ana donanım da çalışmıyor. İnternet üzerinden ve GPT üzerinden bütün çözümleri denedim ama nafile, farklı bir dağıtım mı kurmalıyım yoksa çözümü var mı?

Konu ile bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim,

PC bilgileri:

Huawei Matebook D16.
Ryzen 5 4600H.
Intel ses kartı.
Radeon Vega 6 ekran kartı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Modeliniz için işe yarar mı bilemem ama Huawei Matebooklardaki bu sorunu çözmek için aşağıdaki yöntemi deneyebilirsin:
Kod:
git clone https://github.com/Smoren/huawei-ubuntu-sound-fix.git
cd huawei-ubuntu-sound-fix.git
bash install.sh

Ardından yeniden başlatmalısın. Yeniden başlatma sonrası eğer işe yaramamışsa ilk komutta indirdiğin klasörde terminal (uçbirim) açıp bash uninstall.sh komutunu yazarsan silinecektir.

Modeliniz için işe yarar mı bilemem ama Huawei Matebook'lardaki bu sorunu çözmek için aşağıdaki yöntemi deneyebilirsin:
Kod:
git clone https://github.com/Smoren/huawei-ubuntu-sound-fix.git
cd huawei-ubuntu-sound-fix.git
bash install.sh

Ardından yeniden başlatmalısın. Yeniden başlatma sonrası eğer işe yaramamışsa ilk komutta indirdiğin klasörde terminal (uçbirim) açıp bash uninstall.sh komutunu yazarsan silinecektir.

Klonladıktan sonra "CD" yapıyorum ama dosya dizini bulunamıyor diyor. Tam adres veriyorum yine bulamıyor.

Hocam ben de yanlış görmüşüm bash install etmemişim.
Klasörü direkt terminal ile açtım ve bashladım şimdi yükledi.
Yeniden başlatıp hoparlörün çalışıp çalışmadığını dener misin?

Yeniden başlatıp hoparlörün çalışıp çalışmadığını dener misin?

Yeniden başlattım, yine olmadı. Aslında sorun sürücü ile alakalı gibi olabilir, diye düşünüyorum.
Çünkü ses ayarlarında seçim yapılmıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü - 2024-11-08 15-18-42.png
    Ekran Görüntüsü - 2024-11-08 15-18-42.png
    73,8 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı