Çözüldü Ubuntu için Unreal Engine 5 ve IDE kurulumu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
İstanbul
UE5 ve C++ için önerdiğiniz bir IDE kurmak istiyorum Ubuntu sistemime. Her şey güncel durumda. VS Code kullanıyorum genelde her şey icin ama Rider oneriyorlar daha cok o yuzden sorayim dedim.

Epic Games çalışmıyor Linux uzerinde o yüzden emin olamadim nasıl kuracagim konusunda Unreal Engine 5i.

Ve Linux üzerinde UE5 kullanimi icin bilmen iyi olur diyeceginiz seyler varsa ve paylaşırsaniz cok sevinirim.

Çözüm

ZIP dosyasını indir ve klasöre çıkart. Klasördeki UnrealEditor dosyasına sağ tık yap ve izinler kısmından Program gibi çalıştırmaya izin ver. Çift tıklama yaptığında Unreal Engine açılacak.

1740490694905.png

Yukarıda verdiğim linkten UE5 indirebilmen için önce tarayıcıdan Epic Games hesabına giriş yapmış olman lazım.

ZIP dosyasını indir ve klasöre çıkart. Klasördeki UnrealEditor dosyasına sağ tık yap ve izinler kısmından Program gibi çalıştırmaya izin ver. Çift tıklama yaptığında Unreal Engine açılacak.

1740490694905.png

Yukarıda verdiğim linkten UE5 indirebilmen için önce tarayıcıdan Epic Games hesabına giriş yapmış olman lazım.

Çözüm

Eki Görüntüle 2432632
IDE olarak ne onerirsiniz hocam?

Deneyimli değilim hocam. Alışıksanız VS Code her yönden iyidir ancak oyun programlama için bahsettiğiniz IDE öneriliyorsa daha iyi olma ihtimali var.

UE5 ve C++ için önerdiğiniz bir IDE kurmak istiyorum Ubuntu sistemime. Her şey güncel durumda. VS Code kullanıyorum genelde her şey icin ama Rider oneriyorlar daha cok o yuzden sorayim dedim.

Epic Games çalışmıyor Linux uzerinde o yüzden emin olamadim nasıl kuracagim konusunda Unreal Engine 5i.

Ve Linux üzerinde UE5 kullanimi icin bilmen iyi olur diyeceginiz seyler varsa ve paylaşırsaniz cok sevinirim.

Eki Görüntüle 2432632
Sistem güzelse Visual Studio değilse Code kullanmanızı öneririm.

Sistem güzelse Visual Studio değilse Code kullanmanızı öneririm.
Linux üzerinde Visual Studio çalışmaz, Visual Studio Code çalışır. VS önermek istiyorsanız sadece VS Code önerebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı