Ubuntu klasör kaydetme

Ubuntu'da driver uyumu olduğu için bilgisayarını yanında taşıyormuş gibi bir şey oluyor. Okuldaki bilgisayarlara USB takıp ondan boot ettiğimde kendi Ubuntu'm yanımda oluyordu
Ben okulda akıllı tahtada live olarak kullanmaya çalışmıştım fakat bir türlü o ekranı getiremedim. Windowstaki bir de biostaki ayarı da yapmama rağmen olmamıştı. Siz nasıl yaptınız acaba? Kendi bilgisayarımda hiç böyle bir sorun yaşamadım. UEFI destekliyor sanırım okuldaki bilgisayarlar. Evdeki bilgisayarım legacy olduğundan ve UEFI bilmediğimden yapamadığımı düşünmüştüm fakat emin değilim. Herhangi bir koruma falan da yok sanırım. Sadece Windowsta görev yöneticisi falan açılmıyor fakat o kadar önemli mi bilemedim.

Windows'ta herhangi bir ayar yapmayacaksın. Benimki akıllı tahta değildi. Üniversite olduğu için bilgisayar sınıfında güzel bilgisayarlar var.

Bilmiyorsan akıllı tahtayı kurcalama içindeki Windows'u silersen başına dert olur. Evdeki bilgisayarında bir USB'ye kur Ubuntu'yu. Sonra git akıllı tahtaya tak. Tabii boot menuyü açman için klavye olması lazım.

Bilgisayar sınıfında denemiştim live olarak açmak için. Yanlış yapabileceğim herhangi bir şey yoktu diye rahattım biraz, kurulum yapmıyorum sonuçta. Windows açılışında koruma gibi bir ayar var ya, onu kapatmak gerekiyor. Fakat bir türlü usbdeki Linux dağıtımını gösteremedim bilgisayara. Linux Mint, Ubuntu, ZorinOS bir de Puppy Linux denedim fakat hiçbirini ne akıllı tahta gördü ne de oradaki ebaya girilmesi için konmuş bilgisayarlar. Çok temel bir şeyi yanlış yapıyordum muhtemelen fakat ne olduğunu çözemedim bir türlü.
Dediğin şey çok mantıklı geldi bu arada bana. Sırf üniversite için seneye laptop almak istiyordum fakat bu yöntem ile kendi bilgisayarımı üniversiteye taşımış kadar oluyorum. Laptop almayıp güzel bir masaüstü bilgisayar toplayıp bu şekilde üniversitede kullanmak mantıklı olur mu sence? Herhangi bir problemle karşılaştın mı acaba?

Cevaplarınız için hepinize tek tek teşekkür ederim

Ben 1 yıl boyunca 32 GB'lık bir USB'de Ubuntu 16.04 kullandım. Kurarken ekstra hiçbir işlem yapmadım. Performans sıkıntısı da çekmedim. USB 3.0 bir bellek ile gayet sıkıntısız bir şekilde kullandım.
Elimde 16GB 2.0 USB var. Ubuntu yu sadece kod yazmak için kullanacağım genelde tarayıcıyla bile işim olmayacak, çok mu yavaş çalışır ?

Cevaplarınız için hepinize tek tek teşekkür ederim

Elimde 16GB 2.0 USB var. Ubuntu yu sadece kod yazmak için kullanacağım genelde tarayıcıyla bile işim olmayacak, çok mu yavaş çalışır ?
Biraz yavaş olur ama bence bir dene işini görebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…